Biskup dr. Antun Škvorčević osnovao Katoličku osnovnu školu u Novskoj


(FOTO: pozeska biskupija)

25.05.2017. | M.M./pozeska-biskupija.com
Pregleda: 6685

Požeški biskup dr. Antun Škvorčević osnovao je minuloga mjeseca ožujka Katoličku osnovnu školu u Novskoj koja će s radom započeti školske godine 2017./2018. a za ravnateljicu spomenute škole imenovao je s. Mariju Jelenu Krilić iz Družbe sestara kćeri milosrđa trećeg reda sv. Franje, vjeroučiteljicu u Srednjoj školi Novska.Kako bi što bolje upoznali roditelje i širu javnost o ulozi i cilju Katoličke osnovne škole, u prostorima Pastoralnog centra Župe sv. Luke Evanđelista u Novskoj održan je 22. svibnja susret s roditeljima, odnosno zainteresiranima za rad nove škole. Gost predavač bio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici Mario Večerić, zajedno sa suradnicama svoje škole.




Ravnatelj Večerić predstavio je rad Katoličke osnovne škole u Virovitici, istaknuvši njezin pristup svakome djetetu osobno te važnost suradnje roditelja sa školom.Kazao je kako je obitelj prva škola, a sve ono što učenici u školskim klupama rade nadogradnja je onoga što primaju od svojih roditelja. Naglasio je važnost učitelja i drugih djelatnika u školi, ističući kako je uz prenošenje znanja njihova zadaća pomoći mladim naraštajima da se na temelju evanđeoskih vrijednosti izgrađuju i rastu u cjelovite osobe. Osobna iskustva rada u katoličkoj školi posvjedočila je učiteljica Viktorija Majstorović. Govorila je o svom učiteljskom poslanju, zatim odgojno-obrazovnom projektu katoličke škole te prenošenju znanja, i uvođenju u život svjedočeći im kao vjernica, majka, supruga i učiteljica svoje iskustvo života.


O upisu djece u katoličku osnovnu školu te suradnju s njezinim djelatnicima progovorila je majka jednog učenika, Jelka Predragović iz Virovitice, koja je ujedno član u školskom Vijeću roditelja. Naglasila je kako se u školi osjeća kao u vlastitom domu, zatim je govorila o roditeljskim susretima, duhovnim obnovama, tribinama i radionicama.


Rad s djecom u produženom boravku, koji je sastavni dio odgojno-obrazovnog projekta u katoličkim školama Požeške biskupije, nazočnim roditeljima opisale su učiteljice Mirta Šarić i Melania Botić Matić. Potom su roditelji imali mogućnost postavljati pitanja oko upisa djece u prvi razred Katoličke osnovne škole u Novskoj.Osim roditelja, zanimanje za rad nove škole iskazali su Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska te novoizabrani čelnici Grada Novske: Marin Piletić, gradonačelnik i Marija Kušmiš, njegova zamjenica.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI