Potpisan ugovor o dodjeli financijskih sredstava za projekt ¨Nešto se dobro kuha¨

Udruga Veličanka
(FOTO: Općina Velika)

23.05.2017. | M.B./Općina Velika
Pregleda: 5991

17.05.2017. godine u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava održano je svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020. Na svečanosti je sudjelovala i udruga Veličanka kojoj su odobrena  financijska sredstva za projekt "Nešto se dobro kuha" u iznosu 665.761,37 kuna.

Projekt udruge Veličanka "Nešto se dobro kuha", u suradnji s Lokalnom razvojnom agencijom – Poduzetničkim centrom Garešnica i Općinom Velika dizajniran je s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge koja se želi baviti društvenim poduzetništvom. Projekt obuhvaća nabavu potrebne opreme te osposobljavanje 21 člana Udruge – nezaposlene osobe, mlade osobe bez radnog iskustva, kojim će steći osobne i radne vještine za vođenje Udruge po principu društvenog poduzetništva te za vođenje kuhinje za najpotrebitije. Trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sama Udruga osnovana je na principu društvenog poduzetništva. Provedbom ovog projekta, Udruga će upisati društveno poslovanje u svoje temeljne akte, te će svu stvorenu dobit/višak prihoda većim dijelom ulagati za dobrobit zajednice, kao što je i do sada bio slučaj i temelj poslovanja.


Nastavno na ovaj projekt, Udruga će u 2017. godini aplicirati nastavak projekta kroz 2. i 3. fazu, te bi kroz trogodišnje razdoblje cjelokupna projektna ideja bila u potpunosti realizirana, te bi Udruga djelovala kao društveno poduzeće.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI