U subotu - ¨Požega zdravi grad 2017.¨

"Požega- zdravi grad"
(FOTO: Pozega.hr)

23.05.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 3773

Manifestacija "Požega zdravi grad" ove će se godine održati u Parku pored Orljave u subotu 27. svibnja. Manifestacija se održava kao dio Međunarodnog dana sporta i rekreacije, najznačajnije i najmasovnije međunarodne manifestacije sporta i sportske rekreacije kojom se potiče pozitivan stav prema zdravom, aktivnom i kreativnom stilu života. Program počinje u 9 sati na Šetnici kod Nikole Tesle.

- Ove godine na sajmu zdravih proizvoda prezentirat će se niz poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i domaćinstava s domaćim proizvodima, sportske udruge u gradu i svi one koji potiču i promiču zdrav život u našem gradu. Osim toga, posjetitelji će imati priliku napraviti registraciju svojih bicikala na štandu policije.- rekla je Silvija Podoljak, direktorica TZ Grada Požege.

Organizaciju ovogodišnje "Biciklijade grada Požege" preuzeo je Brdsko biciklistički klub Požega. Biciklijada je rekreativnog karaktera i kao takva nije utrka. Vozit će se uz pratnju policije gradskim ulicama do restorana Stari fenjeri u Turniću.


- Bitno je da nam se priključi što više mladih sudionika jer postoji jedan trend biciklizma, zdravog načina života koji se promovira ovom manifestacijom. Pozivam sve građane da nam se bez ikakvog straha priključe jer se u posljednje vrijeme građani sve više pojedinačno voze, a ovo je prigoda gdje će se masovno moći podružiti s ljudima istog ili sličnog svjetonazora – dodao je Dinko Zima, predsjednik BBK Požega.


Kao uvod u ovogodišnju manifestaciju u petak 26. svibnja u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održat će se predstavljanje knjige Biciklistički vodič Središnje Hrvatske te Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema. Prvi put na jednom mjestu nalaze se sve bitne informacije s iscrtanim biciklističkim rutama diljem Panonske Hrvatske. Priručnik je namijenjen i za biciklističke početnike i za iskusne bicikliste. Autori knjige su Lidija Vrečar Mišćin i Robert Rigo.

- Autorica knjige nam dolazi u Požegu i u petak u 18 sati u čitaonici će predstaviti biciklistički vodič i sve biciklističke rute iz njega. Mislim da bi se mogla povesti i zanimljiva rasprava jer sam sigurna da će publika koja bude prisustvovala navesti neku svoju zanimljivu rutu koja možda još nije u vodiču. – rekla je Aleksandra Pavlović i pozvala sve zainteresirane da dođu na promociju knjige, ali i na subotnju Biciklijadu.

izvor: www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI