Franjo Lucić pokazao javnosti rezultate HDZ-ovih kandidata za načelnike, gradonačelnice, gradonačelnike i župana

Izbori 2017.
(FOTO: M.M.)

23.05.2017. | M.M.
Pregleda: 11698

Danas je održana tiskovna konferencija Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice i ovom prigodom HDZ-a na razini županije predsjednik istoimenog odbora Franjo Lucić pozdravio je sve načelnike, gradonačelnice, gradonačelnike i župana te birače koji su istima dali svoje povjerenje.

"Tiskovna je sazvana kako bi javnosti predočili rezultate koje je HDZ u svojim gradovima, općinama i na razini županije, naravno zajedno s našim koalicijskim partnerima ostvario.

S obzirom na to da smo mi najjača stranka ne samo u požeško – slavonskoj županiji nego i na razini Hrvatske želim vam reći o rezultatima HDZ-a kroz one ljude koji su vodili svoje gradove u prethodnom mandatu, ali prije svega istakao bih jednog novog kandidata iz HDZ-a koji je kandidat za gradonačelnika Požege Darka Puljašića.





HDZ je u ove izbore ušla pokušavajući postići što bolje rezultate, a to smo i na samom početku govorili i pokazali smo to da smo pored samih nas okupili oko sebe i druge ljude iz drugih stranaka za koje smo smatrali da imaju isti svjetonazor kao HDZ i da će biti na dobrobit ne samo HDZ-u nego i samim njima što smo pokazali.

Tako smo na listama što za gradove, općine i županiju pokazali da držimo do njih te smo im dali određene pozicije s kojima su oni bili zadovoljni." - rekao je županijski predsjednik HDZ-a Franjo Lucić



Franjo Lucić je istakao kako su u ovoj kampanji imali veliku zainteresiranost prije svega novih "stranaka i udruga", odnosno ti pojedinci koji nisu imali političkog iskustva i stranaka te su se pokazali kao nezavisne liste što se posebno pokazalo u Požegi gdje je bilo sedam kandidata za gradonačelnika Požege.

Zahvalio je se ne samo građanima u Požegi nego u cijeloj požeško – slavonskoj županiji koji su kroz kandidate HDZ-a uključujući župana Tomaševića dali povjerenje upravo tim kandidatima ili bolje rečeno onim kandidatima koji idu u drugi krug i gdje će pridobiti i onaj preostali dio birača koji sada nisu imali u prvom krugu.

"Prije svega istakao bih Ivicu Kovačevića za svoja djela koja su ostala, koja su nepomična koje ne može nitko odseliti i pomaći te su pridonijela Jakšiću i Općini da se razvije u jednu stabilnu općinu i upravo ti rezultati su pokazatelj, što su građeni u proteklim godinama s njim i ljudima iz njegovog Općinskog vijeća." - govori Lucić

Franjo je se osvrnuo i na Požegu kao najveći grad naše županije gdje su u protekle četiri godine ocijenili da jedna nova osoba mora doći na čelo Grada Požege iz njima poznatih razloga unutar stranke jer HDZ je zahtjevna stranka kada se tiče samog odabira njihovih kandidata.

"Zaključili smo da s novim čovjekom moramo izaći na izbore, što smo učinili te smo izuzetno zadovoljni što je Darko Puljašić kao budući gradonačelnik Požege predstavio biračima te se približio svakom čovjeku i kroz jednu raspravu i drugačiji pristup kakav mi u HDZ-u tražimo, sigurni smo da se mogu ostvariti izuzetno dobri rezultati. On je to odradio s 45,12 % što je u prvom krugu pokazatelj." - dodao je Lucić

Franjo Lucić istakao je načelnike, gradonačelnice i gradonačelnike koji su na ovim izborima zabilježili izuzetno dobre rezultate:

Darko Puljašić  45,12 % ( ide u drugi krug )
Antonija Jozić 50,69%
Vinko Kasana 75,55 %
Anamarija Blažević 62,48 %
Budimir Josip 77,85%
Zdravko Mandić 70,13%
Dalibor Bardač 73,14%
Mile Pavičić 71,80%
Vlado Boban 79,86%
Ivica Kovačević 47,86 % ( ide u drugi krug )

"Kao krovnog čovjeka želim istaći našu županiju i našeg župana Alojza Tomaševića koji je u prvom krugu dobio povjerenje birača s izuzetnim rezultatom i uz konkurenciju koju je imao s 54,47%.

Svjedoci ste da je župan u pojedinim mjestima bio puno puta, a u Pakracu i Lipiku je bio 78 puta u zadnje četiri godine te je svojim angažmanom rada pridonio cijeloj požeško – slavonskoj županiji i to je u biti što govorim da HDZ ima u svome programu. Mi da bi naravno bili zadovoljni s našim kandidatom tražimo predanost, rad i rezultate pa tako i s novim kandidatom za Požegu to tražimo jer nismo zadovoljni s dosadašnjim radom pojedinca na tome mjestu pa smo zato izabrali Darka Puljašića." - zaključio je Franjo Lucić

Hrvatska demokratska zajednica u Županiji ima 22 mandata, uz koalicijske partnere 24 te uz predstavnika nacionalnih manjina jedan mandat te će imati 25 mandata u Županijskoj skupštini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI