Novih 17,5 mil kuna investicija osiguranih iz fondova EU za Pleternicu

Potpisivanje ugovora u Pleternici
(FOTO: Pleternica.hr)

23.05.2017. | M.B./Pleternica.hr
Pregleda: 7531

U petak (19.5.)  je svečano potpisan ugovor vrijedan 17,5 milijuna kuna koje će biti investirani u Pleternicu i Tomislavgrad. Gradonačelnica grada Pleternice i načelnik općine Tomislavgrad svoje su dugogodišnje prijateljstvo ojačali kroz razgovore o problematici u gospodarstvu i poduzetništvu, ali i razgovore o valorizaciji običaja i tradicije koju nose njihovi gradovi. Upravo iz toga rodila se ideja o zajedničkom projektu koji će kroz oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange postati okosnica razvoja turističkih destinacija prekograničnog područja, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom koja će joj osigurati održivost.Projekt će povezati tradicijske običaje kroz udruživanje malih obiteljskih gospodarstava koji će svojim autohtonim proizvodima i ponudom pridonijeti razvoju turizma oba prekogranična područja.

Gradonačelnica Antonija Jozić tom je prilikom istaknula kako je sretna zbog mogućnosti koja je Pleternici pružena za razvoj kulturne. - Ovaj projekt kao i svi ostali uz razvoj kulturne nematerijalne baštine, što naš bećarac je, sudjeluje i u razvoju gospodarstva i turizma jer ćemo putem njega izgraditi i Muzej bećarca i novi gradski trg - kazala je Jozić.

Potpisivanju ugovora je nazočio i Ivan Vukadin, načelnik partnerske općine Tomislavgrad iz BIH koji je tom prilikom rekao da mu je drago što ima Pleternicu za partnera. - Davno smo rekli da ćemo odraditi zajednički projekt, nisam se nadao da ćemo u ovako kratkom vremenu dobiti priliku za to i proći na natječaju - rekao je Vukadin.


Stella Arneri, v.d. ravnateljica agencije za regionalni razvoj kazala je kako je pleternički projekt prvi među prijavljenima. - Obično imamo situaciju da se aplikacije predaju pred rok, Pleternica je to učinila davno prije roka, odradila jedan kvalitetan projekt koji je odlična simbioza kulture Pleternice i Tomislavgrada - kazala je Arneri.


Napomenimo samo kako će radovi u Tomislavgradu i Pleternici krenuti ove godine.

izvor: www.pleternica.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI