Proračun oštećen za 25 do 30 milijuna kuna

Dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha (lijevo) i predsjednik požeškog HDZ-a Ante Šolić
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.11.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 12566

Predsjednik gradskog odbora HDZ-a grada Požege Ante Šolić na konferenciji za medije izjavio je kako je proračun Grada Požege oštećen za 25 do 30 milijuna kuna i da za to odgovornim smatraju gradonačelnika Zdravka Ronka. Šolić je izrazio sumnju da je pravosuđe pod utjecajem velikih moćnika iz našega grada jer nemaju povratnih informacija o već dosad podnijetim prijavama protiv Ronka, pa idu s novom.

Najavio je i novo podizanje kaznene prijave protiv Ronka jer je 25. listopada doneseno sudsko rješenje o ovrsi Grada Požege u iznosu 730.000 kuna zbog izgubljenog spora s privatnikom zbog parcele u Industrijskoj zoni. Podsjetimo, radi se o parceli koju je Grad Požega prodao Kamen Ingradu bez provjere o polaganju vlasništva na parcelu, a koja je nakon sudskog procesa vraćena pravom vlasniku, no s upisanom hipotekom. Zbog toga je nastavljen sudski proces u kojemu vlasnik želi povrat svoje parcele bez upisane hipoteke.

Šolić je podsjetio i na mjeničnu aferu s Kamen Ingradom u kojoj je izdano 25 mjenica, a nakon koje se Grad Požega upisao u stečajnu masu Kamen Ingrada potražujući više od 11 milijuna kuna, da bi na kraju na sudu gradonačelnik Ronko rekao kako prema Gradu dug ne postoji, rekao je Šolić dodajući kako će se klupko odmotati i po ovom pitanju.


Spomenuo je nalaz revizije u Gradu Požegi po kojoj je 6 od 8 obavljenih javnih nabava protuzakonito, a da se iznos tako obavljenih poslova mimo zakona penje na 2 milijuna kuna. Šolić je rekao kako su koncesija i iznajmljivanje dva gradska objekata - odmarališta u Baškoj i lokala u Grabriku morala ići na natječaj jer se radi o profitabilnim djelatnostima.


Za aferu dva stana koje je gradonačelnik kupio od Kamen Ingrada, o čemu se govorilo prije 8 godina i na HRT-u u emisiji Hloverke Novak Srzić kada je Vlado Zec mahao ugovorima, Šolić je rekao da su si stručnjaci dali truda i da su vrijednost tih stanova (koji su sada spojeni u jedan) procijenili na 760.000 kuna.
 
- Najinteresantnije je da je Kamen Ingrad ugradio unutra specijalne namještaje od perilice do mašine za sušenje veša kojima je vrijednost veća od 250.000 kuna po aneksu ugovora. Sad se treba ispitati i jesu li naplaćena sredstava koja su ugrađena od strane Kamen Ingrada - izjavio je Ante Šolić.

Spomenuo je i iznajmljivanje poslovnih prostora u zgradi u Lermanovoj 4, tj. zgradi koju koristi SDP rekavši kako imaju pravo sumnjati da iznajmljivanje lokala od strane SDP-a nije bilo zakonito i da na rentu nije plaćan PDV.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI