Uspješan sajam za djecu Marijinih obroka

Marijini obroci
(FOTO: V.Ć.)

21.05.2017. | Ante Mandarić/V.Č
Pregleda: 4409

Već petu godinu za redom učenici i učitelji Osnovne škole Antuna Kanižlića organiziraju Humanitarni sajam rabljenih stvari kojim prikupljaju donacije za Marijine obroke – međunarodni pokret koji nastoji suzbiti glad kod djece u najsiromašnijim zemljama svijeta. Ove se godine sajam održao u četvrtak 18. svibnja 2017.. Uz pomoć učenika, njihovih roditelja, sugrađana i učitelja prikupljene su igračke, knjige, kolači i još mnoge stvari koje su učenici nudili posjetiteljima u zamjenu za donacije kako bi pomogli školovanje i prehranu djece u najsiromašnijim zemljama svijeta. Ove godine sve prikupljene donacije namijenjene su financiranju školske kuhinje u Liberiji. Naime,OŠ Antuna Kanižlića je, uz Molitvenu zajednicu Srce Isusovo iz Slavonskog Broda, postala ponosni sponzor liberijske osnovne škole koja će uz svoj naziv nositi i ime Kanižlićeve škole kao donatora: Sackie Town Primary school, donator: OŠ A.KANIŽLIĆA, POŽEGA & MZ SRCE ISUSOVO, SLAVONSKI BROD, CROATIA.






Vrijednost ovoga projekta je prepoznata među građanima i institucijama. Projekt raste i širi se svake godine, glas o Marijinim obrocima i njihovom pozitivnom djelovanju dopire do sve više ljudi koji se spremno odazivaju humanitarnoj akciji Kanižlićevaca za izgladnjelu djecu. I ove su se godine kao gosti u programu pridružili učenici i djelatnici svih gradskih osnovnih škola, a sajam posjetili predstavnici i korisnici brojnih institucija i udruga te sugrađani. Sajam je otvorila gđica Ivana Pudić, volonterka i glavna koordinatorica za projekte Udruge Marijini obroci Hrvatska na razini Hrvatske, ističući predanost i ljubav kojom učenici i djelatnici Škole prikupljaju donacije za djecu Marijinih obroka.






Za vrijeme trajanja sajma organizirane su mnogobrojne edukativne i zabavne radionice i igraonice: likovne, plesne, kreativne. Veselom raspoloženju pridružile su se i gošće iz Španjolske, učiteljice koje su posjetile Školu u okviru Erasmus+ projekta plešući tradicionalni španjolski ples i pjevajući španjolske pjesme. Održana je aukcija vrijednih doniranih predmeta, izvlačila se tombola, pravile frizure u frizerskom salonu "Liberia", a od aktivnosti se odmaralo u sajamskoj slastičarnici "Kod Timona i Pumbe" u kojoj su posjetitelji mogli kušati razne slastice i napitke koje su napravili sami učenici.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI