Saborski zastupnik Panenić u Požegi zbog Zvečeva, domaćin mu je Dražen Pekčec

Saborski zastupnik Panenić u Požegi s domaćinom Draženom Pekčecom
(FOTO: D.P.)

18.05.2017. | Ante Mandarić/D.P.
Pregleda: 9020

Saborski zastupnik Tomislav Panenić posjetio je Požegu gdje se informirao o stanju u posrnuloj tvrtki Zvečevo. U njoj je zaposleno nešto manje od 300 radnika i predstavlja tvrtku od sistemske važnosti za Požegu.

- Vidimo kroz medije da je to postalo za stanovnike Požege i za nacionalnu javnost jedna od tema koja će sigurno biti u centru pažnje sljedećih dana, gdje svi očekuju da se ipak pozitivno riješi.

Došao sam porazgovarati s ljudima koji malo bolje znaju tvrtku iznutra da bismo mogli odgovorst u ovom slučaju gdje vjerojatno postoji povezanost između Agrokora i Zvečeva. Vidimo da je prethodni predsjednik uprave Zvečeva otišao na čelo Podravke. Došao sam da vidimo tko je zaslužan za ovo stanje i kako će se to odraziti u budućem vremenu - izjavio je saborski zastupnik Tomislav Panenić.






U Požegi se susreo i s Draženom Pekčecom, kandidatom za gradonačelnika i nositeljem građanske liste za Gradsko vijeće Požege.




- Zahvalio sam se i ljudima koji su bili uz mene na prošlim izborima, Draženu Pekčecu koji mi je danas i domaćin. Nadam se da će dobiti povjerenje građana Požege na izborima u nedjelju. Naravno, nismo mi ovdje arbitri koji trebamo doći i određivati koja je opcija za građane dobra.

Nadam se da će Požega konačno izabrati pravoga gradonačelnika i da će napokon stanje ovdje krenuti u jednom boljem smjeru. Svatko tko bude dostojan svoga mandata imat će podršku mene i mojih kolega u Saboru i na ostalim funkcijama u Hrvatskoj - rekao je Panenić.

- Potpora saborskih zastupnika svakako će nam trebati, ponajviše u pomoći oko nekih kapitalnih objekata koji su potrebni Požegi. Program liste "Dražen Pekčec” je racionalan, baziran na punjenju, a ne trošenju putem zaduživanja. Prostor za investicije pronaći ćemo u smanjenju troškova Ureda gradonačelnika i gradske uprave općenito. Uz to, uprava će biti učinkovitija i na usluzi građanima. Posebno naglašavam povećanje učinkovitosti Ureda za europske fondove - najavio je kandidat za gradonačelnika Dražen Pekčec.

Ponovio je kako Grad i gradska uprava ne zapošljavaju i ne otvaraju radna mjesta. - To rade poduzetnici, a ne političari. Zadatak političara je urediti okvire, donijeti propise, ukinuti birokraciju, olakšati, dati nadu, prostor, komunalnu infrastrukturu… sve ostalo je na poduzetnicima. To je dug put, ali netko ga mora početi graditi, do sada na tom putu nisu napravljeni nikakvi temelji - rekao je Pekčec.




- Problemi u kojima se nalazimo nećemo riješiti ponavljajući iste obrasce koji su nas i doveli u probleme. To je valjda svima jasno. Političari koji su imali priliku Požegu graditi u smjeru naprednoga grada ne da nisu u tome uspjeli, nego već 25 godina novac namijenjen za razvoj troše uzalud, podižu kredite i zadužuju nas, a svi zajedno propadamo. Grad treba biti ljepši, ali u njemu trebaju živjeti ljudi. Ako nastavimo ovako tonuti uskoro će i izbori za gradonačelnika biti besmisleni.

- Isti ljudi koje ste do sada gledali na političkim pozicijama u gradu neće vam ponuditi ništa novo, oni nude populizam i demagogiju. Njihove sposobnosti ste već provjerili. Za iskorak prema razvoju potrebne su nove ideje oslonjene na tehnologiju i znanje privlačenja investicija i novca iz europskih fondova. To mogu novi ljudi, oni koji su se dokazali u struci, koji će raditi sa stručnjacima na svakom polju.

- To su oni koji se neće okružiti ulizicama i uhljebima, a javni prostor namijenjen idejama i debati trovati beskorisnim političkim doktrinama - izjavio je kandidat Pekčec i pozvao Požežanke i Požežane na birališta uz poruku:

"Važno je imati izbor, a vi ga u nedjelju konačno imate”.

Više o nama i programu potražite na našoj Facebook stranici - https://www.facebook.com/3DPozega/

Kandidacijska lista Dražen Pekčec za Gradsko vijeće i gradonačelnika - http://bit.ly/2pPgAqF

Program građanske liste Dražen Pekčec - http://bit.ly/2p9nnNb










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI