Antonio Furić, Rašićev kandidat za predsjednika Požeškog sportskog saveza

Antonio Furić
(FOTO: 034 portal)

17.05.2017. | M.R.
Pregleda: 7921

Miro Rašić, nositelj liste za Gradsko vijeće Grada Požege i Skupštinu Požeško-slavonske županije te nezavisni kandidat za gradonačelnika, želi rekonstrukciju požeškog sporta. Smatra da su za vodeća mjesta u sportskim savezima sigurno najkvalitetniji izbor dokazani vrhunski sportaši. Shodno tome, za vodeće mjesto Požeškog sportskog saveza Rašić će predložiti Antonija Furića, jednog od najuspješnijih sportaša Požege. U kontaktu s Furićem saznali smo da prati Rašićev rad na lokalnoj političkoj sceni te podržava dosljednost i savjestan rad koji Rašić pokazuje već niz godina u Gradskom vijeću. Smatra da treba što više takvih birati jer Vijeće je ključ za donošenje dobrih odluka koje se mogu realizirati samo izborom savjesnih pojedinaca. Izrazito je počašćen Rašićevim pozivom i prijedlogom te vrlo rado spreman prihvatiti izazov. I Furić zna da požeški sport može bolje:

"Požeški se sport osipa. Vodeći nam ljudi mirno spavaju, ali se vole pohvaliti i uslikati sa sportskim `bljeskovima`, kao da je to njihovih zasluga djelo. Sportska sadašnjost u Požegi nudi isključivo rekreaciju i pomaganje sporta od strane roditelja čije su mogućnosti uglavnom ograničene, te kao takva ne obećaje sretnu budućnost. Jasno je kako Požega ne može financijski podnijeti nogometni klub u prvoj ili drugoj HNL jer bi se svi ostali klubovi ugasili zbog skupoće takvog pogona. Temelj moraju biti požeška djeca koju će sport naučiti borbi, pobjedama i porazima te mnogim drugim vrijednostima koje će im trebati u životu. Međutim, ista ta djeca trebaju korektan odnos Saveza prema trenerima koji će ih kroz to voditi, trenere koji će im biti uzori, a to znači da treba poduprijeti vrhunski sport te nagraditi sportaše koji su ponos našega kraja. Nema predaje!" završava Furić u sportskom duhu.

Antonio Furić rođen je u Požegi 11. 6. 1979. Prošao je mlađe pogone gimnastičkog kluba, NK Slavonije, KK Požege, RK Požege i Atletskog kluba Požege. Hrvatski je reprezentativac u dva sporta, atletici i bodybuildingu s kojim ostvaruje najveće uspjehe u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji:
- hrvatski prvak (10 puta)
-3. junior svijeta
-2. na prvenstvu Mediterana
-3. na europskom prvenstvu
-2010. europski prvak. Najveće mu je priznanje iz 2010. godine kada ga HOO nominira za najboljeg hrvatskog sportaša u pojedinačnoj konkurenciji. Još uvijek je aktivan natjecatelj i trener brojnih hrvatskih prvaka u fitnessu i bodybuildingu.


Rašić će, ukoliko mu prijedlog bude prihvaćen nakon konstituiranja nove vlasti, u suglasnosti s Furićem, predložiti još nekoliko velikih požeških sportskih imena za njegove suradnike, poput atletskog veterana Dražena Maričevića i drugih kojih ima posebno nogometnih veličina ali nitko im još nije ponudio priliku da se dokažu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI