Najavljen bogat program sutrašnjeg Međunarodnog dana muzeja

Međunarodni dan muzeja
(FOTO: M.B.)

17.05.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 4790

"Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom u muzejima" tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava sutra 18. svibnja, a za koji je Gradski muzej Požega pripremio raznovrstan i zanimljiv program.



- Naglasak želimo dati stvarima koje ne susrećemo često, pa ni u muzejima. Želimo potencirati ovu prirodnu priču kojom podvlačimo da naš muzej doista treba kustosa prirodoslovca, što će ova događanja i pokazati. Stalni postav i izložba "Zovoooni" su besplatni kao i sav program. U sklopu izložbe kao doprinos cijeloj atmosferi organizirat ćemo druženje ispred Muzeja i Muzej u loncu, zaboravljene okuse školskih menzi. Uz sve to, bit će to prilika za predstavljanje Friedricha Solomona Kraussa, čovjek kojega smo izbacili iz povijesti Požege i ovo je prilika da ga predstavimo, ali i našim sugrađanima da se susretnu s ovakvom vrstom građe – najavila je ravnateljica Gradskom muzeja Maja Žebčević Matić.





Program počinje već u 9 sati, dok će službeno biti otvoren u 10 sati predstavljanjem Izložbe "Tajne mikrosvijeta Zlatne doline" Hrvatskog geološkog instituta čije su autorice dr.sc. Valentina Hajek-Tadesse, Koraljka Bakrač, Monika Špišić i Ines Galović. Izložbom se želi približiti djeci i odraslima čudesan svijet mikroorganizama/mikrofosila i otkriti tajne života mikrodimenzije.

- Ovom izložbom želimo upoznati stanovnike Požeštine s geologijom, odnosno s jednom dimenzijom paleontologije. Predstavit ćemo mikrosvijet miocena Zlatne doline gdje će se vidjeti što se zapravo događalo na ovim našim prostorima prije 22 milijuna kuna – rekla je dr.sc. Valentina Hajek-Tadesse.

Uz to, bit će prilika i za predstavljanje Veleučiliša u Požegi i Parka prirode Papuk kroz događaj nazvan "Okusi minerala u vinima" s degustacijama, prezentacijom i radionicama.

tekst: www.pozega.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
1. DA
2. NE
3. NE ZNAM
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI