Bespovratna sredstva za poboljšanje zdravstvene kvalitete požeškoj bolnici i Domu zdravlja PSŽ

Potpisivanje ugovora o bespovratnim sredstvima
(FOTO: M.B.)

16.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5874

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Općoj županijskoj bolnici Požega i Domu zdravlja Požeško-slavonske županije potpisali su danas u županijskoj vijećnici ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ravnatelji Opće županijske bolnice Požega i Doma zdravlja, dr. Željko Glavić i Darko Puljašić.



Tom su se prigodom danas s njima sastali župan Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, gradonačelnici gradova i načelnici općina Požeško-slavonske županije te predstavnici projektno-razvojne agencije.





"Ova dva projekta vrijedna su preko 40 milijuna kuna. Ovo su samo dva ugovora u sklopu projekta "Slavonija" kojeg je najavio predsjednik Plenković prošle godine u kampanji. Mi kao koordinacijsko tijelo razmatramo s našim županima i regionalno-razvojnim agencijama te svim ministrima kako sve mjere koje su zadane donijeti u što kraćim rokovima. Omogućit ćemo institucijama da imaju veći dodatni izvor bodovanja na svim programima za fondove EU koji će dolaziti u narednom razdoblju. Time ćemo osigurati bolju apsorbciju pogotovo na područjima koja značajno zaostaju u razvoju. Radimo na tome da sudjelujemo u predfinaciranju nekih projekata. Moramo voditi računa da dobro pripremimo projektnu dokumentaciju i tako budemo u mogućnosti privući sredstva iz fondova EU", istaknula je ministrica Žalac te dodala kako je na njima provoditi zacrtane aktivnosti u iduće tri i pol godine.



Ravnatelj OŽB Požega Željko Glavić rekao je kako je zahvalan Vladi RH na angažmanu oko sredstava za ovaj projekt koji ima izuzetno veliku važnost za razvoj zdravstva PSŽ. "Ovih nešto manje od 35 milijuna kuna bit će uloženo za izgradnju i opremanje dnevne bolnice, dijela bolnice koji postaje sve aktualniji te je budućnost bolničkih zdravstvenih sustava. Ovim projektom taj veliki korak naprijed riješavamo. Trudit ćemo se da projekt u idućih 30 mjeseci završimo".



Ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Darko Puljašić istaknuo je kako će ovaj novac utrošiti na podizanje kvalitete u svim gradovima i općinama županije. "Trudili smo se da svi gradovi i općine dobiju ravnomjeran iznos te smatram da ćemo pored uređenja zgrada uspjetiti kupiti i opremu koju dugi niz godina ne bi bilo moguće kupiti vlastitim sredstvima. Posebno smo ponosni što smo sa svojim projektnim timovima uspjeli ovo ostvariti."









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI