Osnivanje i opremanje igraonice za djecu kroz akciju ¨Igram se. Rastem. Čitam.¨

Franculić, Pavlović, Pavičić i Soudek
(FOTO: M.B.)

11.05.2017. | M.B.
Pregleda: 6008

Nakon konkretnih mjera koje je Gradska knjižnica i čitaonica Požega kao matična knjižnica poduzela u svrhu poboljšanja života zajednice stanovnika ruralnih predjela i otvorila tri stacionara, tj. tri knjižnice u tri općine u županiji gdje se stanovnicima općina nudi besplatna knjižnična usluga, nakon godinu i pol dana rada vidljivi su rezultati.

U knjižničnim stacionarima osim osnovne usluge posudbe knjižnične građe volonteri vode i stalne radionice, pričaonice i čitateljske klubove za sve dobne skupine korisnika.




Veliki broj školske i predškolske djece koji se okuplja u prostoru knjižnice Kaptol ukazao je na potrebu otvaranja igraonice uz Knjižnicu.


Načelnik Općine Kaptol, gosp. Mile Pavičić je prepoznao potrebu i ponudio na korištenje prostor od 40-ak kvadrata koji se nalazi uz knjižnicu u zgradi općine i kojega je bilo potrebno urediti i opremiti te na taj način dobiti prostor za dječju igraonicu.

Zadovoljivši uvjete i prošavši na natječaju, Gradska knjižnica i čitaonica Požega pokreće građansku akciju pod nazivom IGRAM SE. RASTEM. ČITAM., zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Slagalica u sklopu proširenog Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.



Akcija u vrijednosti 12.923,50 kn podrazumijeva opremanje Dječje igraonice u zgradi Općine Kaptol koja će služiti kao produžena ruka Knjižnice, a otvorenje je planirano za lipanj 2017. godine.

Tijek akcije:

1. faza podrazumijeva uređenje prostora u Općini Kaptol - ličenje prostorije i postavljanje laminatnih podloga.

2. faza - narudžba namještaja koji će izraditi Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje Suvenir Arbor. Namještaj je izrađen od drvenog masiva bukva, obojan bojama na bazi vode, namijenjen za predškolski i vrtićki uzrast a odobrio ga je Euroinspekt-drvokontrola Zagreb.

3.faza – u uređenoj prostoriji igraonice biti će postavljen tepih, drveni sjedeći namještaj za 20-ero djece, 4 sjedeće vreće, korito za slikovnice i drvene didaktičke igračke.



"Jednokratnim uređenjem prostora igraonice dobivamo javni, stručno opremljen prostor na dobrobit najmlađih stanovnika Općine Kaptol. Igraonica uz knjižnicu je sastavni dio knjižnice i kao takav okupljati će djecu i odrasle s istim ciljem; učenje, druženje, igra, zabava, kvalitetno provedeno slobodno vrijeme, prava na informaciju, cjeloživotno učenje i poboljšanje kvalitete života stanovnika ruralnih područja. Biti će to jedan novi sadržaj i jedan veći nivo brige za najmlađe. Nakon završene akcije uređenja prostora stanovnici lokalne zajednice dobivaju prostor koji će biti prepoznatljiv i svima dostupan", rekla je Aleksandra Pavlović ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI