Katolička osnovna škola osmu godinu pomaže donacijama za školovanje djece u Beninu

Srcem za Benin - Katolička osnovna škola iz Požege pomaže djeci u Beninu
(FOTO: M.M.)

11.05.2017. | M.M.
Pregleda: 7782

Katolička osnovna škola iz Požege danas je ugostila misionarku Blanche Dakin iz Benina. Ovaj posjet i gostoprimstvo upriličilo je se prigodnim programom prilikom kojega su predstavnici svakog razreda predali sestri prikupljeni novac za školovanje učenika u Beninu.







Sestra Blanche Dakin članica je organizacije "Marijine sestre od čudotvorne medalje iz Benina".





"U Hrvatskoj sam od prije tri godine gdje studiram kod Isusovaca filozofiju i teologiju.

Naše sestre u Beninu djeluju više od 30 godina gdje puno pomažu djeci koja nemaju mogućnost školovanja, koja su siromašna i napuštena.

U Beninu imamo dva sirotišta o kojima brinemo za oko sto djece. Za školovanje jednog djeteta za jednu školsku godinu potrebno je sto eura." - rekla nam je sestra Blanche Dakin




"Već osmu godinu Katolička osnovna škola iz Požege sudjeluje u ovom projektu i pomoći. Tako se svaki naš razred brine za jedno dijete iz Benina, odnosno prikupili su sto eura koje ćemo mi danas predati sestri za školovanje djece u Beninu.

U ovoj akciji sudjelovalo je osam razreda s po dva odjeljenja te smo prikupili 1600 eura pomoći." - rekla nam je učiteljica i voditeljica ovog projekta Lucija Lucić































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI