Obilježeno 25 godina obnove gimnazijskog programa u Požegi u 318. godini njezina postojanja

Obilježavanje Gimnazije u Požegi
(FOTO: M.M.)

09.05.2017. | M.M.
Pregleda: 3934

Gimnazija u Požegi upućuje na povijesnu ulogu u stalnom i uspješnom približavanju Požege i Požeštine europskom zapadu, odnosno europskom kulturnom prostoru. Zbog toga je Gimnazija svoj Dan škole vezala uz obilježavanje Europskog tjedna, odnosno Dana Europe uz potporu i pokroviteljstvo osnivača škole, Požeško-slavonsku županiju te je danas održana Svečana akademija obilježavanja Europskog tjedna i Dana Gimnazije na kojoj je obilježeno 25 godina obnove gimnazijskog programa u Požegi u 318. godini njezina postojanja.




"Osobito mi je zadovoljstvo pozdraviti vas ispred osnivača Gimnazije, Požeško – slavonske županije u ovoj prigodi obilježavanja Dana Europe i Dana naše Gimnazije.


Gimnazija u Požegi je institucija s kojom se Požežani ponose duže od tri stoljeća te je ostavila duboki trag ne samo u ovom gradu ali svakako u našem Gradu Požegi. Priznata je i poznata diljem Republike Hrvatske, a profesori i učenici požeške Gimnazije postigli su značajne uspjehe u znanosti i u svojim strukama kroz ova stoljeća pa neka se tako i nastavi." - rekao je dožupan Ferdinand Troha








"U trenutku kada je Gimnazija nastavila s radom odnosno prije 25 godina nakon poznate reforme iz 1975. godine. bilo je vrlo važno raditi tako da se Požeškoj gimnaziji vrati ona uloga i ono značenje koje je imala svoju dugu povijest.

1997. stara zgrada Gimnazije temeljito je rekonstruirana i nabavljen je znatan dio nove opreme te su iste te godine počele pripreme za izradu nove zgrade jer je bilo očito kako prostorna ograničenja unatoč tadašnjoj obnovi ne mogu osigurati suvremene oblike nastave u jednoj smjeni.

1999. proslavili smo tristotu obljetnicu osnutka te iz toga vremena uspostava Gimnazijskog školskog muzeja kada je knjižni fond gimnazije proglašen spomeničkom baštinom od nacionalnog značaja. 2009. godine preselili smo u novu zgradu koja arhitektonski i opremom omogućava nastavu u jednoj smjeni, različite i mnoge izvan nastavne aktivnosti, projektnu nastavu i drugo te uz sve to posjeduje i zvjezdarnicu.

Ovakav pristup u proteklih 25 godina donio je izrazito visoke uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima, olimpijadama, državnim susretima ali i izrazito dobre rezultate na ispitima državne mature.

U tome kontekstu i na temelju znanstvenog istraživanja e- učenja u našoj školi jedna naša kolegica je izradila i obranila doktora znanosti, neki naši profesori su autori udžbenika, zbirki zadataka, sudjeluju u radu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje u izradi zadataka ili stvaranju ispita državne mature, radu različitih stručnih skupina, a mnogi su u zvanju mentora ili savjetnika i vode županijska i međužupanijska stručna vijeća.

Iz podataka upisanih naših učenika na visoke škole i fakultete vidimo da više od 2/3 naših učenika upisuje se u prvi izbor, a veći postotak je onih koji upisuju jedan od svoja tri izbora. Dakle osnovna misija ove škole je kvalitetno obrazovanje možemo reći da je verificirana u spisima na državnoj maturi." poručio ravnatelj Gimnazije u Požegi Pavle Bucić






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI