Predstavljene obnovljene sobe objekta Fontana lipičkih toplica

Lipičke toplice
(FOTO: compas.com.hr)

09.05.2017. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 6228

Toplice Lipik ulažu značajna vlastita sredstva u obnovu smještajnih kapaciteta, a kako smo ranije pisali, radi se na više mjesta što se ne može ne zamijetiti samim prolaskom kroz Lipik gdje uređenje dvorište Quelle prilazi kraju i dobiva novu vizuru, a 8. svibnja predstavljeno je medijima 15 adaptiranih i obnovljenih dvokrevetnih soba u Fontani u što je uloženo oko 1,1 milijun kuna vlastitih sredstava.




- Obnovili smo i namjestili gotovo sve, od struje, vodovoda, podova, kupaonica, vrata, radijatora, do opreme novim i modernim namještajem požeškog Spin valisa, a već na godinu planiramo nastaviti s ovim radovima i opremiti i urediti još 9 soba, rekao je ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen te kako na ovaj način, uz Kamene kupke i apartmane u Ankinom dvoru, ali i bolesničke sobe u Depandansi dobili su 48 soba i apartmana sa 101 posteljom smještajnog standarda visokorangiranih hotela i napravili novi veliki iskorak ka podizanju konkurentnosti i privlačnosti na tržištu zdravstvenog turizma.






Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana tom prigodom rekao je kako mu je posebno drago što naše Toplice idu u tom pravcu kontinuiranog razvoja bez ikakvih kreditnih zaduženja te da Toplice Lipik predstavljaju zdravu jezgru oko koje i oni u gradskoj upravi želimo razvijati zdravstveni turizam te cijelo gospodarstvo Lipika.  Zahvalio se na suradnji s Toplicama, spomenuo je kako Grad Lipik ulaže puno u marketing te općenito stvaranje uvjeta za razvoj turizma, a investicija kao što je ova u postizanju visokog standarda, te stvaranje novih radnih mjesta ono su što je potrebno Lipiku.




Dožupan Ferdinand Troha koji je ispričao župana Alojza Tomaševića rekao je kako u Požeško-slavonskoj županiji imaju podršku te istaknuo kako sve ono što se radi je garancija da će Lipik ponovo zauzeti mjesto i u Slavoniji, ali i u Srednjoj Europi kojemu je svojevremeno pripadalo.




Programu predstavljanja obnovljenih soba objekta Fontana nazočili su članovi Stručnog, Radničkog te Upravnog vijeća na čelu s primarijusom Stjepanom Šarcem, više suradnika Toplica Lipik, a glazbenu točku u izveo je Dino Josipović, učenik Osnovne glazbene škole u Pakracu u pratnji profesorice Tee Silađi. Za ilustraciju onoga što je učinjeno, prije obilaska novoadaptiranih soba, obišle su se prvo stare sobe u koje još od 1979. godine nisu ulagana značajnija sredstva, osim najnužnije poslijeratne obnove tako da je i namještaj u njima star gotovo 40 godina.




Prigodno je ravnatelj Kelemen rekao kako unazad šest godina trendovi u rehabilitacijskoj medicini jasno pokazuju da se broj  stacionarnih pacijenata u toplicama, lječilištima izrazito smanjuje te da se moraju usmjeriti privatnim gostima ili zdravstvenim turistima, a pri tom je iznio podatak kako se iz godine u godinu kod njih povećava broj privatnika, te da su u 2016. ostvarili rekordan broj od preko 21.000 noćenja, što je 100 % više nego 2009. godine. Svjesni su svoje pozicije i da  se, kako  u tržišnoj utakmici, tako  i u sustavu javnog zdravstva mogu boriti samo kvalitetom pa su tako u obnovu lječilišnih kapaciteta u zadnjih nekoliko godina uložili oko 60 milijuna kuna, od čega je trećina vlastitih sredstava.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI