OŠ A. Kanižlića u Liberiji hrani 244 djece, ususret tomu organizira događanja na kojima će skupljati donacije

Marijini obroci i OŠ A. Kanižlića
(FOTO: M.M.)

08.05.2017. | M.M.
Pregleda: 4490

Osnovna škola Antuna Kanižlića 5. godinu za redom provodi projekt "Gladnoj djeci za školski obrok" koji ostvaruju u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatske.

Marijini obroci Hrvatska dio su međunarodnog projekta "Mary` s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta osiguravaju jedan obrok dnevno izgladnjeloj djeci koja su na rubu najtežeg siromaštva, izgladnjelosti i umiranja. Taj "Marijin obrok" djeci je najčešće jedini obrok u danu.

Da bi se jedno dijete prehranilo čitave školske godine potrebno je samo 120 kuna, a cijena jednog dnevnog obroka je 40 lipa. Mary`s meals trenutačno u svijetu hrane 1 230.171 tisuća gladne djece svakog školskog dana.


"Osnovna škola Antuna Kanižlića u proteklim godinama imala je cilj sakupiti dovoljno sredstava kojima bi tijekom cijele godine financirala jednu školsku kuhinju.


"S ponosom možemo reći da smo svoj cilj ostvarili. Na skrb nam je, zajedno s Molitvenom zajednicom Srce Isusovo iz Slavonskog Broda, dodijeljena škola u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece. Kuhinja će nositi naziv " Sackie Town Primary school, donator: OŠ A.KANIŽLIĆA, POŽEGA & MZ SRCE ISUSOVO, SLAVONSKI BROD, CROATIA." - rekla nam je voditeljica projekta Valentina Čurčić




Osnovna škola Antuna Kanižlića povodom jubilarne 5. godine organizira nekoliko događanja na kojima će sakupljati donacije za djecu Marijinih obroka u njihovoj školskoj kuhinji u Liberiji.

Tako će se 10. svibnja s početkom u 19:00 sati održati promocija knjige u prostoru čitaonice Gradske knjižnice u Požegi "Baraka koja je nahranila milijune djece" i projekcija filma "Generacija nade" o utjecaju Marijinih obroka.

Pub kviz s temom "Afrika" bit će 11. svibnja s početkom u 18:00 sati u dvorani "Dobriša Cesarić" na Veleučilištu u Požegi. Kviz je namijenjen učenicima, učiteljima, roditeljima i svima zainteresiranima, a ekipe se mogu prijaviti do 10. svibnja na Facebook stranici škole ili putem mail adrese [email protected]

Humanitarni sajam rabljenih stvari će se održati 18. svibnja u dvorištu Škole od 9:00 sati do 14:30 sati. Sajam se organizira uz pomoć roditelja, ali i građana te brojnih donatora na kojem će se moći kupiti svega i svačega pa tako donirati za ovo humano djelo. Ali i svi oni koji imaju viška stvari koje ne znaju kuda bi stavili mogu donirati školi kako bi pomogli i tako.

Te 9. svibnja održat će se utrka "Trčimo za djecu Marijinih obroka" kojoj za sada još nije poznata ruta ali svakako ćemo vas obavijestiti na vrijeme. Organizator napominje da u slučaju kiše postoji mogućnost promjene datuma održavanja sajma i utrke.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI