Požega može potvrditi naslov, borba za ostanak ulazi u završnicu

(Iz arhive)
(FOTO: M.M.)

05.05.2017. | M.M.
Pregleda: 2718

Županijski prvoligaši sljedećeg vikenda igraju 18. kolo koje donosi nekoliko vrlo uzbudljivih utakmica. Nogometaši Požege će na svojoj Rekreaciji ugostiti Lipik i eventualnom pobjedom bi i matematički potvrdili već odavno sigurni naslov prvaka. Kao i protiv svih u 1. ŽNL, Požega je apsolutni favorit u tom dvoboju, pjenušac je već na hlađenju.

U subotu u večernjem terminu lokalni derbi Tim osvježenja i Slavena u Kuzmici donosi jednu zanimljivu utakmicu u kojoj niti jedni niti drugi nemaju pretjerano veliki presing iako gostima iz Gradca bodovi svakako trebaju, no njihov fokus je ipak više na onom sljedećem kolu kada u Gradac dolazi Dinamo. U međusobnim ogledima Tim osvježenje je daleko uspješnije, u svim dosadašnjim susretima u 1. ŽNL Kuzmičani su slavili, pa su samim tim i favorit u tom dvoboju.

Nedjelja donosi ono najzanimljivije u borbi za ostanak, na teren će sve tri momčadi koje su najugroženije. I dok sve ide na ruku Slogi i Dinamu, Croatiju očekuje teška muka u Kutjevu. Momčad iz Mihaljevaca u Kutjevo putuje bez 7 prvotimaca, dok Zeleni čekaju u najjačem sastavu. S druge strane Dinamo dočekuje Papuk koji dolazi bez 5 prvotimaca, a slično će biti i u Trenkovu. I dok Papuk zahvaljujući legendarnoj "žutici" u Vidovcima i ne može nastupiti u najjačem sastavu, u Kaptolu je nešto drugačija situacija, oni završnicu sezone igraju s pomlađenom momčadi pa se Slogi definitivno otvara mogućnost da osvoji 3 boda koja bi ih na kraju mogla ostaviti u prvoligaškom društvu. S obzirom na sve za očekivati ej pobjede Sloge i Dinama te poraz Croatije, a to bi značilo "opću opasnost" do kraja. U kombinaciji s eventualnim porazom Slavena u Kuzmici, 4 momčadi bi bile na po bod razlike jedni od drugih, Slaven 18, Sloga 17, Croatia 16 te Dinamo 15. Kakva bi to drama bila u posljednja 4 kola!


Jedina utakmica lišena bilo kakve rezultatske napetosti je ona u Buku gdje se sastaju BSK i Jakšić koji su odavno prebrinuli sve brige, a ostaje im samo odraditi posao do kraja.


Sve utakmice igraju se s početkom u 17,30 sati izuzev one u Kuzmici koja se u subotu igra u 19,30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI