Krenuli radovi na izgradnji Vile Zinke

Započeli radovi
(FOTO: compas.com.hr)

05.05.2017. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 5330

Dok se u pozadini završava obnova višestambenih zgrada u Lipiku, otvara se novo gradilište. Probnim iskopima za utvrđivanje visine postojećih podzemnih voda te postojeće dubine temelja zgrade 4. svibnja započeli su radovi na izgradnji nekadašnje Vile Zinke koja će u budućnosti nositi naziv Vila dobre vode i imati ulogu višefunkcionalnog centra za zdravstveni turizam.




Kako je ranije pisano, 10. travnja potpisan je okvirni sporazum između Grada Lipika i tvrtke HM-PATRIA za izgradnju Vile Zinke u Lipiku ukupne vrijednosti 7,826 milijuna kuna, a temeljem tog sporazuma istog dana potpisan je i prvi ugovor o izvođenju radova vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Idućeg dana, 11. travnja Grad Lipik kao investitor prijavio je gradilište, a  čim su se stekli svi uvijeti i papiri tvrtka HM-Patria izašla je na teren te krenula s pripremom gradilišta. Danas su krenuli i radovi, uz djelatnike tvrtke HM-Patria, nazočni su bili i gradonačelnik Lipika Vinko Kasana sa zmjenikom Slobodanom Katunarom te Marijanom Strgancem, stručnim suradnikom za graditeljstvom koji nam je rekao kako prije same izgradnje po projektu je potrebno napraviti geomehaničko rješenje za stabilnost same zgrade.


Sredstva za ovaj prvi ugovor od 1,5 milijuna kuna (PDV uključen) u potpunosti su osigurana, na način kako smo ranije pisali, da je 600.000 kuna odobreno iz Ministarstva turizma dok je 900 tisuća kuna osigurano u proračunu Grada Lipika.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI