Ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac ugostio novinare na Jankovcu

Alen Jurenac i Gordana Kukić- PP Papuk
(FOTO: M.B.)

04.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 10783

U izletu na Jankovac uživali su danas novinari koje je novi ravnatelj PP Papuk Alen Jurenac pozvao na druženje uz šetnju, ručak i razgledavanje te kako bi upoznao javnost s budućim projektima i događanjima koje PP Papuk provodi.






"S obzirom na to da sam prije nekoliko dana imenovan na mjesto ravnatelja Parka prirode Papuk, želim se predstaviti kako vama, tako i javnosti te predstaviti projekte koji su u tijeku. Jedan od najzanimljivijih i najvećih projekata u ovom dijelu Slavonije je svakako "Geopriča" UNECSO-ovog Geoparka, projekt vrijedan više od 90 milijuna kuna. Ovaj projekt nije vrijedan samo na području Geoparka, nego i u Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Preko tog projekta planiramo izgradnju Geoinfo centra u Voćinu, uređenje Kuće panonskog mora i dječjeg igrališta, zatim otvorenje kampa u Dubokoj i izgradnju adrenalinskog parka. Jankovac je najposjećeniji dio parka i bitno nam je uređenje i konstrukcija ceste koja vodi do Jankovca. To nam je problem jer je cesta u izuzetno lošem stanju, ove godine bi trebala početi rekonstrukcija ceste na području Virovitičko-podravske županije, no u pregovorima smo i s Požeško-slavonskom županijom koja je pokazala interes u sudjelovanju", istaknuo je Alen Jurenac.




Na Jankovcu već dugi niz godina funkcionira istoimeni planinarski dom koji je u koncesiji Hrvatskih šuma, a čiji kapacitet je 54 ležaja. Tijekom godine na Jankovac dolazi mnogo turista, što planinara, što učenika srednjih i osnovnih škola, što privatnih posjetitelja. Osim planinarskog doma, posjetitelji mogu posjetiti Suvenirnicu i kupiti suvenire za uspomenu na posjet Jankovcu i Parku prirode ili iznajmiti konferencijsku salu za razna događanja.







Na godišnjoj razini Park prirode Papuk posjeti oko 150 tisuća ljudi, što obuhvaća cjelokupni prostor Parka prirode, od Zvečeva do Orahovice.



Sve u svemu, planovi i projekti Parka prirode Papuk itekako daju veliki doprinos turizmu u obje županije kroz koje se Park proteže te samim tim i mjestima koja se nalaze na području Parka.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI