Za 2 godine isplaćeno 400.000 kuna malim poduzetnicima u Požegi

Gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: I.V.)

03.05.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 9914

"Grad je nemoćan kada su u pitanju potpore velikim gospodarskim subjektima`: kaže Vedran Neferović" što ova rečenica može značiti , svašta ili?!

Stvarno se grad trudio malim poduzetnicima pomoći , to vam ja mogu reći iz svog osobnog iskustva! I to da bježe iz grada, mislim stvarno. Kome su dodijeljene te potpore?! Nisam ni znao da ih ima, ali logično, ja nisam u HDZ-u pa je lako moguće da to prođe kraj mene i ne znam ni jednog koji je to dobio potporu te mogu misliti koji su to bili.

Osobno se iskreno nadam da ovih 400 tisuća kuna  (za 2 godine) nije podijeljeno kao i nagrada grada. Svima poznato tko je dobio nagrade, ponovit ću samo dvoje.


Direktor Orljave Balenović i firma Presoflex Gradnja d.o.o.






Hvala vam gradonačelnice Neferović, hvala puno, hvala!??

Prenosimo u cijelosti sa portala gradonacelnik.hr

Neferović: Nedostaje nam malih tvrtki

Nakon Samobora, u top deset po izdvajanju za poduzetnike plasirali su se Čabar– 1,95 posto, Buzet – 1,72 posto, Otok – 1,70 posto, Požega – 1,68 posto, te Omiš sa 1,52 posto proračuna. Gradonačelnik Požege Vedran Neferović ističe kako je njegov grad u specifičnoj situaciji jer su nemoćni kada su u pitanju potpore velikim gospodarskim subjektima. Grad jedino može, kaže, izvršiti određene korekcije po pitanju komunalne naknade ili olakšavanja posla izvoznicima.



`Mi nismo uteg velikim subjektima, ali nismo im ni veliki vjetar u leđa. Upitno je koliko uopće u tom sustavu možemo doprinijeti njihovom lakšem poslovanju, s obzirom na specifičnosti njihove djelatnosti s kojom konkuriraju na tržištu. U Požegi nedostaje više malih tvrtki koje bi mogle koristiti određene mjere direktne financijske potpore. Ne možemo apsolutno osloboditi gospodarstvo i ukinuti prihode Gradu, ali s mjerama koje su na snazi možemo pomoći u nekim stvarima. To i radimo putem mjera poticanja zapošljavanja, što se prvenstveno odnosi na obrte. U protekle dvije godine na taj je način isplaćeno više od 400 tisuća kuna. Poduzetnicima pokušavamo izaći ususret smanjenjem komunalne naknade. Međutim, gradski proračun je skroman i ne možemo značajnije financijski pomagati poduzetništvo. Ne smijemo zaboraviti da mi imamo blizu 4900 zaposlenih u privatnim tvrtkama u realnom sektoru, odnosno u poduzetništvu, te još oko 700 obrtnika. To je respektabilna brojka za naš grad`, kaže Neferović.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI