Završen kuglački turnir ¨Bljesak¨

Kuglački turnir Bljesak
(FOTO: Pakrački list)

02.05.2017. | Pakrački list
Pregleda: 3048

Novljanin Dario Duda, najbolji ovogodišnji igrač 1.B HKL, pobjednik je 9. kuglačkog turnira "Bljesak" što je sinoć završen na pakračkoj kuglani. On je doslovno u zadnjem hicu pobijedio ispred našeg Zvonka Gnezde.

Duda je prije zadnjeg hica srušio 603 čunja, 6 manje od Gnezde koji je bio završio natjecanje. Za pobjedu u tom zadnjem hicu na punu postavu trebao je srušiti 7 drva. Srušio je  8 i u konačnosti   za dva čunja prestigao Gnezdu.

Treći je  Osječanin Mario Mušanić s 571 srušenim drvetom. Domaći igrači u nedjelju u završnici, osim Gnezde nisu imali  svoj dan no ugodno je iznenadio 18-godišnji Domagoj Tušim iz Lipika, najprije u kvalifikacijama kada je srušio 580 čunjeva, što nije uspio ponoviti u završnici pa je sa 535 srušenih čunjeva osvojio 12. mjesto. Antonio Juranović je sedmi (551), Davor Štor (523) je 14.,  Tomislav Lukstić (508) 15., a Ilija Puhmajer (469) 16.




Nagrade je uručila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević zahvalivši svim sudionicima na dolasku te ih pozvala da dođu dogodine na jubilarno izdanje turnira. Pohvale gradonačelnice su dobili i organizatori KK "Slavonski banovac".


Pobjedniku je pripala novčana nagrada od 2000 kuna, zlatna medalja i prelazni pehar, drugoplasiranom 1000 kuna i srebrnu medalju, trećeplasiranom 800 kuna i brončanu medalju, a novčanom nagradom su nagrađeni i  četvrto, peto i šesto mjesto.

Turnir je započeo kvalifikacijama još 18. travnja i nastupilo je 73 igrača iz Pakraca, Lipika, Slavonskog Broda, Požege, Novske, Pitomače, Kutjeva, Kutine, Siska, Nove Gradiške, Osijeka i Zagreba.

Iako je riječ o vrlo jakom turniru na kojem su ranijih godina nastupali brojni igrači iz prve hrvatske lige pa čak i reprezentativci, naši kuglači su prethodnih ostvarivali zavidne rezultate. Lani je pobijedio Davor Štor sa 610 srušenih čunjeva ispred Antonia Juranovića (605), preklani je prvo mjesto podijelio Zvonko Gnezda  i Miroslav Šegina iz Ozlja sa 627 srušenih čunjeva. Gnezdi je to bila treća pobjeda na ovom turniru s čime je stigao Kostadina Maneva. Osmi pobjednik je bio Bjelovarčanin Darko Kasumović.

izvor: www.pakrackilist.hr 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI