Borba za ostanak u Mihaljevcima u 17. kolu 1. ŽNL

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

29.04.2017. | M.M.
Pregleda: 3679

Danas i sutra igra se 17. kolo 1. Županijske nogometne lige a daleko najuzbudljivija utakmica je ona u Mihaljevcima gdje će Croatia i Dinamo u boj za 3 kao kuća velika boda u borbi za ostanak. Na dnu je ostala trojka Sloga, Croatia i Dinamo, a međusobni dvoboji nose puno više od 3 boda. Dinamo je u najtežoj situaciji, zaostaje bod za Mihaljevčanima te dva za Slogom, no i objektivno je u najboljoj formi. Vrgočeva momčad u proljeće ima samo jedan poraz, onaj od Požege, ali i samo jednu pobjedu, onu u prošlom kolu u Kutjevu. Croatia je svoju jedinu proljetnu pobjedu uhvatila u Buku i ta 3 boda ih za sada drže u životu. Poraz u ovom susretu Croatiju baca na posljednje mjesto prvenstvene ljestvice, dok bi pobjeda značila veliki korak prema ostanku. Utakmica je to velike važnosti za oba kluba, favorita nema, a vjerujemo da će i jedni i drugi igrati vrlo otvoreno, bod u ovakvoj situaciji nikomu ne znači posebno puno, pa bi mogli profitirati neutralni gledatelji.

Sloga koja je nakon odličnog ulaska u proljeće, kada su u utakmicama s izravnim konkurentima osvojili 4 boda, potpuno iskočila iz kolosjeka, "popili" su osmicu u Gradcu, pali i na domaćem terenu protiv Papuka i Lipika i sada idu u jakšić koji je sve osim lako gostovanje i za puno jače momčadi. Ono što ih može veseliti je da niti nakon ovog kola sigurno neće biti posljednji na ljestvici, no raspored u nastavku prvenstva je za Slogu jako težak, možda im je i Jakšić koji je potpuno opušten najveća prilika za uhvatiti neki bod. Nedostajat će im kapetan Šipura, a upitan je i dalje prvi vratar Šimunović, bez njega na golu u Jakšiću će jako teško do bodova.

Taj susret se kao i onaj u Lipiku igra u subotu. Lipik će po definitivnu potvrdu ostanka protiv BSK-a koji je ovog proljeća daleko od jesenskih izdanja, no i dalje je to čvrsta i dobra momčad koja sigurno može i te kako "zapapriti" svima. Lipik se pobjedom nad Slogom vjerojatno riješio briga oko ostanka, no na svom terenu to moraju potvrditi. Kužilekova momčad igra dosta promjenjivo u proljeće, no u konačnici su bodovno odradili dobar posao. To ne mogu reći u Buku, BSK je još uvijek bez pobjede, no sa gostovanja su se vraćali sa po bodom iz Velike i Vidovaca.


Novi prvak u 17. kolu gostuje u Gradcu, sigurno poprilično motiviran za pobjedu. Požega je naime u jednom velikom pobjedničkom nizu uključujući i proljeće prošle sezone slavili su na gotovo svim terenima u 1. ŽNL, ali u Gradcu nisu! Doduše, u tom periodu su dva puta slavili protiv Slavena, pa i nedavno u Kupu, ali na domaćem terenu. I ta utakmica je sigurno ohrabrenje Gračanima, sat vremena su se odlično nosili s Požegom, može se reći da su čak bili i opasniji protivnik u prvom poluvremenu. I jedni i drugi će biti prilično oslabljeni, domaćima nema prvog napadača Josipa Čolaka, i mladog Aračića, a gostima kapetana Lujića i Golića. Naravno, bez obzira što je Gradac neugodno gostovanje, Požega je favorit u tom dvoboju.


Kutjevo će u goste Kaptolu u susjedskom derbiju u kojem je domaćin favorit, za sada su bez poraza i sigurno žele nastaviti u istom tonu i protiv vrlo dobre momčadi Kutjeva. Gosti su u prošlom kolu na svom terenu u desetkovanom izdanju pali protiv Dinama, a iako im se vraća dobar dio prvotimaca, ne vraća se najbolji igrač i najubojitiji strijelac Josip Budimir, a to je objektivno hendikep koji Kutjevo ne može nadomjestiti protiv momčadi kao što je Kaptol. I jedni i drugi teže pas igri i nadigravanju, ali kod Kutjeva sigurno postoji veliki problem realizacije bez Budimira, tako da uloga favorita svakako ide Poletijevoj momčadi.

Još jedna rasterećena utakmica ostavljena je za kraj 17. kola, u noćnom terminu na stadionu u Velikoj snage će odmjeriti Papuk i Tim osvježenje. I jedni i drugi su dosta bezbrižni, gosti definitivno, a i domaćin je u proljeće odradio odličan posao tako da bi ovdje uz odličan ambijent mogao iti i odličan nogomet. Kao i u Kaptolu i ovdje je riječ o ekipama koje igraju dobar nogomet, Kuzmičani traže posjed, a domaćin igra na brze kontre, pa će biti zanimljivo vidjeti tko će biti sretniji i spretniji.

Sve utakmice igraju se u 17,00 sati osim one u Velikoj gdje je početak zakazan za 19,30 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI