Povodom 25 godina postojanja Obrtnička škola izdala monografiju

25. obljetnica Obrtničke škole u Požegi
(FOTO: M.M.)

28.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4514

Obrtnička škola Požega danas obilježava 25. godinu samostalnog djelovanja , a u čast obljetnice izdali su Monografiju 25. godina škole u koju se ne može staviti sve ono što su napravili ali mogu se prikazati zdravi temelji koji su potrebni za budućnost i još bolje djelovanje i usavršavanje.

Obrtnička škola obrazuje deset zanimanja u četiri sektora koja su prepoznatljiva i tražena na tržištu rada. Četiri zanimanja u sektoru graditeljstva ( zidar, tesar, soboslikar i arhitektonski tehničar), tekstilu ( krojač i modni tehničar), drvu ( stolar) i u ugostiteljstvu ( kuhar, konobar i turističko hotelijerski komercijalist) s tim da se kuhari i konobari upisuju i u izdvojenom odjelu u Pleternici.





"U sklopu obilježavanja 25. obljetnice škole ujedno će u našoj školi biti dio projekta CRO SKILLS kojemu smo mi partneri. Ovo je jedna marketinška kampanja za popularizaciju upisa u graditeljska zanimanja kako bi se potakao upis učenika u ta deficitarna zanimanja na našem području ali i u Republici Hrvatskoj.


Obrtnička škola svih ovih 25 godina trudi se naći način stipendiranja za svoje učenike i to koristimo kroz sve ove godine pa tako i ove godine planiramo upisati trogodišnja zanimanja u graditeljstvu ( drvo ) i krojače po JMO modelu te Obrtnička komora omogućuje toj djeci da dobiju stipendije, a ove godine smo ostvarili 22 stipendije od tisuću kuna u ugostiteljstvu.

Ovih dvadeset i pet godina smo se trudili naći svoje mjesto u našem gradu i županiji u strukama iz četiri sektora, podići razinu kvalitete obrazovanja u čemu smo i uspjeli.

Sada kada se kaže Obrtnička škola Požega tu se podrazumijeva kvaliteta i rad, a sve to smo uspjeli zahvaljujući zalaganju svih zaposlenih ali i naših učenika." - rekla nam je ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder




Na Svečanoj sjednici učenice su pokazale kratku modnu reviju, nakon čega je uslijedio kratak video o povijesti škole i prezentacija učenika, njihovih zanimanja i radova koje uče kroz svoje obrazovanje.
























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI