Župan proglasio elementarnu nepogodu za cijelu županiju, prijave kreću od danas

Župan Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

27.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4834

Župan požeško – slavonske županijeAlojz Tomašević danas je održao konferenciju te proglasioelementarnu nepogodu za voćare, vinogradare i sve one koji imajuštetu od prošlotjednih niskih temperatura na području cijeležupanije.

"Danas smo se sastali kako biinformirali javnost te zajednički djelovali prema Ministarstvupoljoprivrede jer ponovno je elementarna nepogoda problem koji sedogađa na području naše županije.

Temperaturekoje su bile na početku travnja bile su dvadeset stupnjeva, a moždai više što je probudilo vegetaciju u voćnjacima ivinogradima.


Na žalost ovoga vikenda u jutarnjimsatima temperature su drastično pale te je došlo do padalinasnijega na prostoru Papuka i Krndije koji su najbolji prostori našihvinogradara, s toga mi smo na temelju prijedloga i informacija sterena od voćara i vinogradara proglasiti elementarnu nepogodu zapodručje cijele županije, općina i gradova.


Proglašenjemelementarne nepogode pozivam sve naše voćare, vinogradare i sve onekoji imaju štete od mraza da se jave svojim nadležnim institucijamakroz općine i gradove, podnesu zahtjev i izaći će komisije koje suformirane sukladno zakonu na razini županije, evidentirati štetu tepodnijeti zahtjev prema Ministarstvu poljoprivrede.

Rokza podnošenje zahtijeva je osam dana, a kreće od danas 27.travnja." - rekao je župan Alojz Tomašević



Nekiod vinogradara kažu kako u zadnjih 50 godina ne pamte ovakvu štetuiako je prošle godine u istome mjesecu bilo problema s mrazom išteta.

"Prošle godine na području našežupanije štete su bile preko 27 milijuna kuna, a sukladno odluciministarstva definirali su model isplate i kod nas je do sadaisplaćeno oko 420 tisuća kuna što je apsolutno nedostatno i jaosobno nisam sretan. Pisali smo Ministarstvu poljoprivrede no njihovje stav da se isplaćuje šteta za one koji "žive" odtoga." - dodao je župan Tomašević




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI