¨Noć knjige¨ u školi u Kutjevu

Noć knjige u Kutjevu
(FOTO: M.M.)

26.04.2017. | M.M.
Pregleda: 6373

U ponedjeljak 24. travnja 2017. OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo obilježila je Noć knjige prigodnim programom za niže i više razrede.

Program je započeo u 17.30 sati u školskoj knjižnici. Učenici trećeg razreda su čitali malim posjetiteljima zanimljivu knjigu Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea. Nakon čitanja knjige i razgovora o dojmovima, održala se kreativna radionica. Učenici su izrađivali leteće knjige u koje su zapisivali ono što im se najviše svidjelo. Kao završni dio programa za niže razrede bio je prikazan kratki film nastao prema knjizi Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea koji je 2012. godine dobio Oskara za najbolji kratki animirani film. Film na veoma poseban način naglašava radost čitanja i pisanja te se time savršeno uklopio u našu Noć knjige.




Drugi dio programa započeo je u 18.45 sati. Učenici šestih razreda predstavljali su knjige koje su čitali tijekom školske godine i smatraju da su zanimljive te da ih i drugi trebaju pročitati. Anđela Marković predstavila je knjigu Tajni leksikon s posebnim osvrtom na stil pisanja blizak tinejdžerima. Lana Valentić govorila je o knjizi 5 prijatelja na logorovanju. Ukratko je predstavila sadržaj knjige te je učenica Ana Soldo pročitala jedan zanimljivi ulomak. Novi naslov u knjižnici, Gregov dnevnik, predstavila je Mihaela Mikić, a njezino predstavljanje je upotpunjeno čitanjem jednog dnevničkog zapisa (Ena Jugović) i prikazivanjem ulomka iz filma snimljenog prema knjizi. Učenik Krešimir Dukmenić nazočnima je predstavio roman Sutra je novi dan nastao prema istinitim događajima – sudbini dječaka koji se od 12. godine bori u građanskom ratu. Učenica Sunčica Uličnik prezentirala je presjek likova i zanimljivih podataka iz serijala romana o Harryju Potteru. Učeničko izlaganje zaključio je Domagoj Čamak predstavivši znanstveno-fantastičnu knjigu i film U sebi (The Host).




Nakon kratke stanke uslijedio je završni dio programa, predstavljanje nove knjige u knjižnici. Knjigu nagrađivanog autora Mladena Kopjara Ljubav, padobranci i izvanzemaljci predstavila je knjižničarka Martina. Dvije pripovijetke iz knjige su vrlo nadahnuto i uživljeno po ulogama pročitali profesori naše škole što se publici posebno svidjelo. I tako smo u veselom raspoloženju oko 21 sat druženje u Noći knjige priveli kraju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI