Povodom 25. obljetnice Tehnička škola priredila i ¨Dane otvorenih vrata¨

Tehnička škola u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

25.04.2017. | M.M.
Pregleda: 7448

Tehnička škola u Požegi danas obilježava 25. obljetnicu postojanja gdje su učenici i njihovi mentori priredili za osmaše naše županije i "Dane otvorenih vrata" kako bi se vidjelo što se u školi radi i što škola nudi.

"Danas smo se okupili kako bi obilježili 25. godišnjicu postojanja Tehničke škole u Požegi te smo u školi priredili nekoliko radionica i predstava učila i didaktike kako bi učenicima približili pojedino zanimanje.

Kolege iz strojarskog aktiva priredili su kabinete s pneumatikom, hidraulikom, senzorikom i drugim, prikazali su učeničke i maturalne radove unazad par godina. Kolege iz elektroaktiva prikazali su najnoviju tehnologiju vezanu za robotiku, obnovljiv izvor energije. Hrvati su predstavili u svojoj učionici požeške pjesnike od Cesarića, Kraljevića i drugih gdje su obukli odjeću iz toga doba.






Sama škola upisuje 5 četverogodišnjih zanimanja, Tehničar za računalstvo, Računalni tehničar za strojarstvo, Tehničar za mehatroniku, Elektroenergetičar i Elektrotehničar i 3 trogodišnja zanimanja koja su kombinirana s tim da su prvi razred Automehaničari i Autolimari, drugi su Strojobravari i Tokari te treći Autoelektričar, Elektroinstalater i Elektromehaničar.







U svako razredno odjeljenje upisujemo dvadeset učenika i upis se obavlja elektronički." rekao nam je ravnatelj Tehničke škole u Požegi Zoran Galić




"Na ideju da napravim ovu pametnu solarnu klupu sam došao jer sam maturant i htio sam objediniti sve što sam naučio tijekom svoga školovanja s tim da objedinjuje izvore obnovljive energije.

Pametna solarna klupa zato što se danas obnovljivi izvori energije sve više i više koriste radi svoje neškodljivosti prema okolišu.




Izrađena je od slavonskog hrasta, kaljenog stakla te je zaštićena od svih vremenskih uvjeta. Ova klupa posjeduje USB utore, dva auto punjača, vremenski relej koji omogućuje uključivanje i isključivanje led trake koje služi kao noćno svjetlo. Solarna ploča je od 40 V, 12 W i baterija je 7 Ah." - rekao nam je Matej Levar učenik Tehničke škole Požega







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI