Vidovčanima druga prvenstvena pobjeda u Kutjevu, borba za ostanak se potpuno zakuhala

1.žnl
(FOTO: M.J.)

24.04.2017. | M.J.
Pregleda: 4393

Proteklog vikenda odigrano je 16. kolo 1. ŽNL u kojem su ostvareni očekivani rezultati. U subotu su domaće momčadi upisale dvije rutinske pobjede. Požega je na rekreaciji slavila protiv Papuka 3:1 uz dva pogotka Matanovića i jednim Vidovića, dok je prvi proljetni poraz Papuka ublažio Dominik Soldo iz kaznenog udarca.



U večernjem terminu desetkovano Tim osvježenje je slavilo protiv isto takve Croatije 2:0, a oba pogotka djelo su iskusnog Mire Papka koji je jednom prekrasno pogodio iz slobodnog udarca, a u sudačkom dodatku je istrčao kontru sa svoje polovine koju je rutinirano pretvorio u 2:0. Ovim porazom Croatia je došla u situaciju da u sljedećem kolu jednostavno mora pobijediti Dinamo na svom terenu.





U tome joj je "pomogao" i sam Dinamo koji je očekivano slavio u Kutjevu koje je bilo bez čak 7 prvotimaca, što zbog kartona što zbog ozljeda. Jedini pogodak u završnici prvog poluvremena postigao je Antonio Novinc i tako definitivno Dinamo vratio u igru za ostanak. Momčad trenera Vrgoča ovog proljeća je doživjela samo jedan poraz, onaj na Rekreaciji i ako ovako nastave ostanak ne bi trebao biti upitan, no naravno, čeka ih još puno iskušenja, već u nedjelju je i za njih i za Croatiju utakmica svih utakmica.



Treća momčad koja je u velikoj opasnosti od ispadanja je Sloga. Momčad Jurice Bešlića ponovno je ostala kratkih rukava na svom terenu, ovoga puta slavio je Lipik 2:0 pobjedu. U dvije minute sredinom poluvremena gosti su došli do velike prednosti, najprije je Andričić pogodio, a zatim i mladi Tin Podunavac, a domaćin je u 88. minuti propustio priliku vratiti se u igru, no kazneni udarac zapucao je Dražen Bradić. Slogu za sada na životu drži ona nevjerojatna pobjeda u Mihaljevcima, no čini se da su tamo "ispucali" joker sreću i definitivno su možda i prvi kandidat za selidbu u niži rang.

Zahvaljujući 4 boda u posljednja dva kola, ali i dobro posloženim ostalim rezultatima Slaven je čini se umaknu ovom trojcu, imaju Gračani i sasvim dobar raspored i priliku za uloviti još nekoliko bodova za miran kraj sezone. Jučer su u lokalnom derbiju u Buku u završnici ostali bez punog ulova, no i BSK je zaslužio najmanje taj jedan bod. Gračani su poveli iz kaznenog udarca preko Josipa Čolaka, a Bučane je još jednom spasio njihov najbolji igrač ovog proljeća Tomislav Tvrdy.



Susret Kaptola i Jakšića bio je manje-više prijateljskog karaktera, nit jednima niti drugima bodovi i nisu nešto pretjerano potrebni, pa su ih na kraju najpoštenije podjelili. Utakmica je bila sjajna, vratari Bošnjak i Majetić u glavnim ulogama, a ovaj prvospomenuti je uspio obraniti i kazneni udarac. Majetiću to nije pošlo za rukom, pa je kapetan Jakšića Kovačević s bijele točke anulirao prednost koju je Kaptolu donio Valentin Pranjić.

Parovi 17. Kola:

Mihaljevci: Croatia – Dinamo

Velika: Papuk – Tim osvježenje ( noćna utakmica)

Gradac: Slaven – Požega

Jakšić: Jakšić – Sloga

Kaptol: Kaptol - Kutjevo


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI