Danas dvije, sutra četiri utakmice 1. ŽNL

22.04.2017. | M.M.
Pregleda: 5959

Danas i sutra igra se 16. kolo prve županijske nogometne lige, a i dalje se vodi borba za ostanak, dok Požega samo treba odraditi posao do kraja i pripremati se za kvalifikacije za MŽNL.

Upravo Požega otvara kolo danas u 17,00 sati na Rekreaciji protiv Papuka. Papuk je sigurno nakon Kutjeva najteža prepreka Podoljakovoj momčadi bez obzira na nekoliko izostanaka. Veličanima je u prošlom kolu u posljednjim minutama izmaknula pobjeda protiv BSK-a kojom bi bili na maksimalnom proljetnom učinku, no i ovako su najugodnije proljetno iznenađenje. Bez obzira na kvalitetu Papuka, sve osim pobjede požeškog Recreativa bilo bi veliko iznenađenje!

Dva sata kasnije u Kuzimici noćnu utakmicu igraju Tim osvježenje i Croatia. Dok je domaćin potpuno bezbrižan i bez pretjeranog motiva, gosti iz Mihaljevaca u svakoj utakmici moraju tražiti bodove, pa tako i u Kuzmici. I jedni i drugi će biti nekompletni bez nekoliko prvotimaca, a bez obzira na to domaća momčad je favorit.


Derbi kola igra se u nedjelju u Buku. Možda tablica to i ne sugerira, no kada su BSK i Slaven na suprotnim stranama uvijek je uzbudljivo. Riječ je o lokalnim rivalima u čijim susretima bez obzira na položaj na tablici uvijek bude uzbuđenja. BSK još ne zna za pobjedu u proljeće, dok se Slaven u prošlom kolu iskalio na Slogi i osvojio vrijedne bodove koji im daju mir pred ovu utakmicu. Bučanima će sigurno manje nedostajati vratar Bošnjak, pošto imaju adekvatnu zamjenu u Leistu, nego Slavenu Blašković koji je u proteklom kolu bio četverostruki strijelac.


Sloga će nakon potopa u Gradcu pokušati doći do zraka protiv Lipika. No to će biti iznimno težak zadatak za Bešlićeve trupe. Lipik je vrlo dobra momčad, iako ih rezultat baš i ne mazi ovog proljeća, no ono gdje su sigurno u prednosti u odnosu na Slogu je tjelesna priprema, dok domaćin svoje adute ima u iskustvu i terenu. Na vrata Sloge bi se trebao vratiti Šimunović pa će Sloga sigurno imati svoje šanse da osvoji bodove koji bi ih ostavili na životu.

Puno toga u borbi za ostanak ovisi o sutrašnjoj utakmici Kutjeva i Dinama. Dinamo je trenutno posljednja momčad lige a idu u goste neporaženom Kutjevu, no Kutjevu koje će utakmicu odigrati praktično s drugim sastavom. 5 igrača domaćih je suspendirano, a dvojica su ozljeđena. O zavjerama ovoga puta nećemo, ali ako Dinamo ovdje u ovakvoj situaciji ne uzme bodove pitanje je gdje će ih uzeti do kraja. Sve osim pobjede Dinama bilo bi zaista iznenađenje, a s obzirom na do sada osvojenih 9 bodova, vrlo vjerojatno bi to značilo da Dinamu posljednji vlak za ostanak kreće iz Mihaljevaca u sljedećem kolu.

"Prijateljsku" utakmicu sutra igraju Kaptol i Jakšić. Jedini motiv i jednima i drugima su 3 boda i međusobni rivalitet, i jedni i drugi su sigurni što se tiče ostanka, Kaptol je siguran da ne može zaprijetiti Požegi tako da im je ostalo odraditi sezonu do kraja, pružiti priliku mlađim igračima što su i Pažin i Poleti već krenuli raditi. Ovdje bi gledatelji mogli uživati u lijepom nogometu, a domaći vjerojatno i u pobjedi svoje momčadi, ipak je kvaliteta na strani Kaptola, kao i prednost domaćeg terena gdje teško gube bodove.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI