Slikarski piknik u domu u Ljeskovici

Slikarski piknik u Ljeskovici
(FOTO: S.M.D.)

22.04.2017. | Snježana Mekić Delić
Pregleda: 5676

Požart je 21. travnja nastavio provođenje svog projekta likovnih radionica u Domu za odrasle osobe u Ljeskovici. "Doručak na travi", 3. radionica, u suradnji je s kreativnom radionicom KRUG požeške gimnazije, a uz potporu Županije požeško-slavonske.   



Likovne radionice u Domu za psihički bolesne osobe imaju za cilj propitivanje predrasuda koje nam nameće okolina i društvo prema svemu i svima koji se ne uklapaju u prosjek i zadane okvire. Druženjem kroz umjetnost i kroz zajedničke aktivnosti i provođenje slobodnog vremena proaktivno možemo djelovati protiv ksenofobije, ravnodušnosti, nezainteresiranosti za ljude i procese u društvu. 


Gimnazijalci su skupili i darove za stanovnike Doma u Ljeskovici, a u sklopu akcije Kukice dobrote. Gimnazijalci su uz pratnju terapeuta i ravnateljice obišli Dom, pričali i družili se sa stanovnicima doma, a Po7art je obišao svoje stare poznanike koji vole slikati, crtati i slobodno vrijeme provode u prostoriji za slobodne aktivnosti. Pokazali su nam nove slike, recitirali svoje pjesme, vesele se ponovnom zajedničkom druženju. 




Mural je dobio osnovne konture, površene su pokrivene bojama, a sljedeći put ćemo  raditi na nijansama, likovima ljudi, životinja, te na postavljanju pastoralne scene Doručak na travi.  

Vjerujemo da će mladi koji su s nama bili i dalje širiti empatiju, otvorenost i interes prema raznolikosti ljudi, sudbina i života koji nas okružuju.

Voditeljica Snježana Mekić Delić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI