Podjela bodova u Pleternici, Hajduk osigurao ostanak, Požega naslov

Slavija-Slavonija
(FOTO: M.J.)

17.04.2017. | M.J.
Pregleda: 6673

U subotu je odigrana većina nogometnog vikenda za naše klubove, a svakako je najzanimljivije bilo u Pleternici gdje je doigran El clasico, Slavija je ugostila Slavoniju.

Slavija: Blašković, Kvaternik (od 74. Jakovljević), Matej Peharda, Ivan Peharda, Vinko Ančurovski, Šubara, Mikić (od 62. Solić), Gomerčić (od 46. Hrvoje Ančurovski), Jelčić, Žuljević, Itrak

Trener Dalibor Bognar.


Slavonija: Vasić, Sokić, Božić, Podobnik, Soldo, Majstorović, Josip Neruda (od 61. Karačić), Boban (od 87. Jan Neruda), Bekavac, Jakešević, Pavelić (od 67. Smojvir) Trener Robert Špehar.


Požežani su imali otvaranje iz snova, najprije je u 7. minuti Mario Majstorović zabio svom bivšem klubu iz kaznenog udarca, a već u 12. prednost je poduplao Jakešević. Činilo se da će Slavonija opravdati ulogu favorita s obzirom na položaj na ljestvici, no domaći se nisu do kraja predavali. Prije odmora smanjio je Ivan Peharda, a u samoj završnici Josip Jakovljević je pokazao da još nije za staro željezo i zabio je za konačnih i najpravednijih 2:2.

U Pakracu je Hajduk dočekao neugodnu momčad NAŠK-a iz Našica i dobrom partijom došao do visoke 5:1 pobjede i praktično osigurao ostanak, do kraja im je potrebno još 4-5 bodova za matematičku potvrdu ostanka, što nikako ne bi smjelo biti upitno. Hajduk je imao pet različitih strijelaca, bili su to Kaurin, Krenek, Baškeira, Zanetti i Deitzman.



Županijski prvoligaši odradili su 15 kolo nakon kojega se jasno može reći da je Požega prvak i da se može spremati za kvalifikacije za MŽNL. Požega se bez problema obračunala s Croatijom u Mihaljevcima, rezultat je bio 4:0 a 3 pogotka Požege zaista su prave majstorije. Najprije je kapetan Lujić majstorski pogodio iz slobodnog udarca u 29. minuti, zatim Jogun pogađa za 2:0 nakon greške domaće obrane, što je bio i rezultat na odmoru. U nastavku sjajna kontra Požege za 3:0, i onda maestralan gol Tomislava Zelenike sjajnim volejem u 87. minuti čime je zapečatio pobjedu, ali i naslov prvaka Požege. "Recreativo" nakon 15 kola Kaptolu bježi ogromnih 10 bodova, teoretski naslov nije potvrđen, ali može se Podoljakovoj momčadi bez razmišljanja čestitati na naslovu prvaka.



Najzanimljivija utakmica trebala se igrati u Gradcu, no domaćin je ubio svaku neizvjesnost i potpuno razbio Slogu iz Trenkova. Grčani su u dvije minute odlučili pobjednika, najprije je u 20. Pogodio najbolji igrač utakmice Marko Blašković, a odmah u sljedećem napadu zabija i Josip Čolak, uz što se ozljedio vratar gostiju Armando Šimunović koji je napustio igru a među vratnice je prvi puta u dugoj karijeri stao Jurica Bešlić. Na kraju su to domaći iskoristili i do vrha napunili mrežu Sloge, no nisu niti gosti bili bez ispaljenog metka, zabili su i oni 3 pogotka,od čega je dva puta s 11m pogađao kapetan Šipura, dok je Bradić nastavio svoj golgeterski niz sjajnim pogotkom. Za Slaven je Blašković zabio ukupno 4, dva puta je precizan bio Nović, a uz Čolaka još je strijelac bio i Mario Franjić.

Utakmice u Jakšiću i Velikoj bile su prave nogometne poslastice u kojima su podjeljeni bodovi, ali uz prekrasnu igru. Nakon što je Kutjevo slavilo u kup utakmici, prvenstveni uzvrat u Jakšiću završen je remijem 3:3. Ponovno je u glavnoj ulozi bio gradonačelnik Josip Budimir koji je ovoga puta zabio dva gola, a isti učinak imao je i sjajni napadač Jakšića Željko Parobek. Po jedan gol dodali su Vlatko Pelan i Domagoj Ajman. I na jednoj i na drugoj strani bilo je još po nekoliko odličnih prilika, a unatoč primljena 3 gola možda je prvo ime utakmice bio domaći vratar Ivan Bošnjak.

U Velikoj je gostovao BSK i uzeo svoj drugi proljetni bod, a Papuk po prvi puta nije pobjedio. Bila je to još jedna odlična utakmica s dosta prigoda na obje strane, a na kraju su je obilježili gosti. Ili preciznije dva gostujuća igrača koji su zabili sjajne golove. Najprije je mladi Jonathan Baketarić doveo Bučane u vodstvo u 11. minuti, zatim je Papuk preko Jurice Kljajića i Mateja Šipure preokrenuo, a onda genijalan pogodak Tomislava Tvrdya za konačnih 2:2. Stasiti nogometaš BSK-a sa preko 30m je neobranjivo pogodio suprotne "rašlje"!

U Vidovcima se igrao lokalni derbi između Dinama i Tim osvježenja koji je završen bez pobjednika i bez golova. Ili barem bez priznatih golova. Naime nekoliko minuta prije kraja utakmice Dinamo je zatresao Klasićevu mrežu, no na signaliziranje pomoćnika sudac Bošnjak je pogodak poništio. Domaći tvrde neopravdano, no bodovi su otišli u nepovrat, Dinamo je propustio prigodu sustići Croatiju u borbi za ostanak i do kraja će morati i te kako konkretnije igrati, odnosno skupljati bodove ako sljedeće sezone ne žele igrati u 2. ŽNL. U igri je ostao još 21 bod, sasvim dovoljno da se skupi dovoljno za ostanak, no kako Dinamo ima dosta zahtjevan raspored, a ide i u goste Croatiji jasno je da ih čeka težak posao do kraja sezone.

Lipik ponovno nije uspio slaviti na svom terenu i samo zahvaljujući pobjedi u prvom proljetnom kolu imaju dosta mirnu situaciju, no ako Dinamo krene s kvalitetnijim igrama, a oni nastave u ovakvom ritmu čak bi se mogli naći u problemima do kraja. Istini za volju, gost im je bio odlični Kaptol druga momčad prvenstva, Lipik je igrao dobro, no bodovni učinak nije onakav kakav su željeli. Ivica Šugić doveo je Lipik u vodstvo u 71. Minuti, no nije domaća obrana bez Šimunovića uspjela sačuvati prednost. U završnici utakmice Antonio Šilhan donio je bod Kaptolu koji se unatoč njemu i definitivno oprostio od razmišljanja o lovu na Požegu.

Parovi 16. Kola:
Kutjevo - Dinamo, Tim osvježenje – Croatia, Požega – Papuk, BSK – Slaven, Sloga – Lipik, Kaptol - Jakšić






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI