Na Veliku subotu biskup pohodio obitelj kojoj je izgorjela kuća u Staroj Lipi

Posjet biskupa Antuna Škvorčevića
(FOTO: M.M.)

16.04.2017. | M.M.
Pregleda: 6246

Na Veliku subotu, 15. travnja, požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji caritasova volontera Ivice Grgića, pohodio je obitelj Petra i Ljubice Paulić koji su u svoj dom primili šesteročlanu obitelj Momirov Pašalić iz Stare Lipe kojoj je u nedavnom požaru izgorjela obiteljska kuća. Biskup se u razgovoru sa supružnicima Paulić i nastradalim supružnicima Momirov Pašalić zanimao za okolnosti požara u kojem je nastradala obiteljska kuća kao i za korake koji su poduzeti u njezinoj obnovi kako bi se riješilo njihovo stambeno pitanje. Spomenuo im je kako je važno rješavanje njihova stambenog pitanja no, još je važnije da u nesreći koja ih je zadesila ne ostanu u beznađu i mraku nego da snagom Uskrsloga Gospodina koji je rasvijetlio tamu ljudskih srdaca i donio novu životnu nadu za svakoga čovjeka nastave daljnje životne korake.

Osobito se zanimao za djecu i s njima razgovarao o daljnjem pohađanju škole i način na koji se u trenutnoj situaciji odvija njihov svakodnevni život. Djeca su svojom spontanošću posvjedočila kako sada žive u jednoj novoj, proširenoj obitelji, dijeleći radost, igru, smijeh. Premda ponekad dođe do nesuglasica, to brzo nadvladavaju svojim mladenačkim načinom.





Potom su supružnici Pašalić biskup predstavili projekt obnove njihove obiteljske kuće te iznijeli poteškoće s kojima se susreću u pribavljanju svih potrebnih dozvola za rušenje ostataka izgorjele kuće. Biskup im je obećao kako će se u spomenuti projekt obnove uključiti i Caritas Požeške biskupije u skladu sa svojim mogućnostima. Izrazili su svoju zahvalnost svima koji su im pomogli i u noći kada je izgorjela njihova obiteljska kuća kao i za svu daljnju pomoć, a osobitu zahvalnost izrazili su Caritasu Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi te Caritasu Požeške biskupije koji su im u nekoliko navrata pomogli svojim donacijama kao i biskupu na njegovu pohodu. Čestitajući svetkovinu Isusova Uskrsnuća, biskup je djeci uručio darove, a obitelji Paulić novčanu pomoć.


Istoga dana caritasovi volonteri pohodili su još nekoliko siromašnih obitelji u Požegi te im uručili pakete s hranom i higijenskim potrepštinama i novčanu pomoć. Određenom broju osoba u najtežem socijalnom stanju Caritas je već ranije dostavio uskrsnu pomoć, posebno onima čija su imena dostavili župnici iz različitih župa Požeške biskupije, o kojima je informaciju zatražio biskup Škvorčević svojim pismom na početku korizme.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI