¨Papuk – moj park¨ predstavljen i ravnateljima škola sa područja Virovitičko-podravske županije

Predavanje PP Papuk
(FOTO: PP Papuk)

15.04.2017. | M.M./pp-papuk.hr
Pregleda: 2182

Nakon što je prije desetak dana ravnateljima osnovnih škola sa područja Požeško-slavonske predstavljen novi program u Parku prirode Papuk, isto je ovoga tjedna učinjeno i sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola sa područja Virovitičko-podravske županije. Projekt pod nazivom "Papuk – moj park” poseban je program namijenjen djeci sa šireg područja parka, odnosno učenicima sa područja Virovitičko – podravske i Požeško – slavonske županije, a sve s ciljem kako bi svako dijete po povoljnim uvjetima dobilo priliku upoznati Park prirode Papuk koji je sastavni dio njihova zavičaja. Riječ je o jednodnevnom izletu u Park šumu Jankovac koji se sastoji od kratke prezentacije i gledanja promotivnog filma o Parku u Eko točki Jankovac, obilaska Grofove staze uz pratnju stručnog vodiča te edukativne radionice na kraju.




– Analizom posjeta školskih grupa došli smo da saznanja da je broj školske djece s područja Virovitičko – podravske županije izuzetno nizak, točnije riječ je o svega 11% ukupnog broja školske djece koja u ovom trenutku posjećuju park. Novim projektom želimo naš park učiniti dostupnijim svim školarcima s područja Virovitičko – podravske županije, na čijem se teritoriju nalazi polovica zaštićenog područja, kako bi djeca dobila priliku upoznati njima najbliži park prirode – rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja Parka prirode Papuk.


Program "Papuk – moj park” predstavio je Goran Radonić, stručni voditelj Javne ustanove. Također važno je naglasiti da su provedbu programa podržali Požeška biskupija, Grad Virovitica i Virovitičko-podravske županija koji su ujedno i osnivači škola.


Predstavljanju djelovanja parka, mogućnostima posjeta te prezentaciji novog programa koji je u Velikoj vijećnici Virovitičko – podravske županije po prvi predstavljen ravnateljima škola, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja je između ostalog istakla:

– Projekt "Papuk – moj park” zasigurno je hvale vrijedna inicijativa kojom bismo ljepote našeg zavičaja približili učenicima sa područja županije. Očekujem da će u narednom razdoblju škole prepoznati i podržati ovaj prijedlog kojim bi učenici prvo spoznali vrijednosti svojeg zavičaja.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI