HDZ ozbiljno uzdrman, SDP ni u tragovima!!!

Lokalni izbori 2017.
(FOTO: www.izbori.hr)

14.04.2017. | I.V.
Pregleda: 9264

Nedavno predstavljanje široke koalicije HDZ-a u kojoj je nažupanijskoj razini podijelio fotelje, mnogi će reći, propalim ili formalno napapiru postojećim strankama kako bi si osigurao opstojnost izvršne vlasti dajenam za zaključiti da se postojeća ekipa grčevito bori ostati na vlasti isvjesno ili ne, pokazuje veliki strah od gubitka izbora.

Naime, da se HDZ u županiji osjeća jak ne bi oko sebeokupljao sve i svašta već bi, kako je premijer Plenković nedavno rekao, samizašao na izbore po pobjedu, no situacija je bitno drugačija.

Očito je da su ljudi shvatili da se za raseljavanjestanovništva prema bjelosvjetskim zemljama i glad koja vlada Slavonijom može,odnosno treba na odgovornost pozvati i aktualne predstavnike lokalne izvršnevlasti na što ukazuju i veliki sukobi u unutarstranačkim redovima, te da jeklima zrela za promjenu.


Da je tako govori i osipanje, još do jučer, vjernog članstvaHDZ-u koji su shvativši politiku pogrešnog smjera, odlučili preuzetiodgovornost u svoje ruke.


U lokalnom SDP-u je situacija gora i realno je zapostaviti pitanje: Postoji li SDP u Požeško-slavonskoj županiji kao zdravaorganizacija? Problem lokalnog SDP-a otpočeo je još od vremena prošlih izboraod kada ta stranka, odnosno njen šef, nisu dopustili bilo kakve kadrovskepromjene već su se odlučili djelovati prema starom obrascu što novijem vremenui uvjetima koji danas vladaju nije prihvatljivo.

Od tada je lokalni SDP napustio veliki broj članova što jevidljivo na fotografijama nedavne akcije podjele poklona vrtićkoj djeci,sponzoriranih od europarlamentarke Biljane Borzan. Od velike stranke ostalo jesamo nekolicina "isfuranih" i potrošenih likova koji se grčevito, telefonskimpozivima, bore kako bi uopće sastavili listu za Županijsku skupštinu, dok je zapoveći broj gradova i općina jasno da neće imati svoje kandidate u vidugradonačelnika i načelnika.

Bolja situacija nije ni u MOST-u, za čijeg je kandidata zagradonačelnika Požege do sada slovio Dražen Pekčec, no i njegova uloga postajeklimava, navodno zbog dvije kaznene prijave za koje ga se tereti, MOST odlučioprekinuti suradnju.

ŽIVI ZID, iako na nacionalnoj razini uživa popriličnupotporu, na lokalnoj joj teško od ruke ide sastavljanje liste i teško je uopćereći tko su požeški Živo-zidaši, jer njihovih akcija nigdje nismo vidjeli.

No iako su se još nedavno stranke zanosile elanom lakogprolaska kroz izbore, kako se oni bliže, situacija je sve neizvjesnija i nekepočinje hvatati poprilična panika pa je teško danas vidjeti nekog od požeških političarada svoj telefon ne nosi naslonjen na uho dok šeta ulicom ili pak voziautomobil.

Bez obzira na križaljke i stranački utjecaj te manipulacije,21. svibnja će građani odlučiti žele li politiku ovakvog kontinuiteta ilipromjene, možda na bolje ili gore ali promjene koje su činjenično nužne. Staranarodna kaže: Dok jednom ne smrkne drugom ne osvane, i neka tako bude…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI