Plamene se oprostile od sjajne povratničke sezone u elitnom razredu ženske košarke

Plamene
(FOTO: M.J.)

14.04.2017. | M.J.
Pregleda: 3397

Požeške košarkašice preksinoć su se porazom od Medveščaka oprostile od sjajne povratničke sezone u elitnom razredu ženske košarke.

PLAMEN – MEDVEŠČAK 56:73 (12-17, 16-15, 13-18, 15-23)

Plamen: M. Lovrić 13, P. Lovrić, Šegota, Vojtulek 6, Bašić, Mandir 21, K. Soldo, L. Soldo, Pandža Brnić 4, B. Soldo, Berger, Bogoje 12


Medveščak: Petrak, Arežina, Rimac, Tadić 12, Borović 10, Franić 2, Todorić 6, Majstorić 10, Radoš 15, Bura 18, Macan


Odigrale su Plamene još jednu odličnu utakmicu, no bez Kristine Soldo koja se razboljela, više i bolje od časnog poraza nije išlo. Osim nesumnjive kvalitete koju Soldo donosi Plamenu, sigurno je nedostajala i zbog same rotacije, jednostavno fizički Plamene nisu mogle odigrati čitavu utakmicu u istom ritmu. Ipak, uspjele su do same završnice utakmicu držati otvorenom, dobrano su namučile favorizirane gošće i zasluženo su iz dvorane ispraćene ogromnim aplauzom vrlo lijepo popunjenog Grabrika.

– Ja mislim da smo stvarno ostavili srce na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da smo ih stvarno dobro namučili, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo očekivano energetski pali, teško je izdržati njihov tempo, posebno s našim velikim hendikepom jer nam nije igrala Soldo. Mislim da smo veliko iznenađenja ove sezone, vjerojatno nitko nije očekivao da ćemo igrati polufinale, ili da ćemo pružiti ovakav otpor ekipi koja dominira već tri sezone izuzev te utakmice u Dubrovniku. Ja sam doista ponosan na svoje cure kako su danas odigrale, da je bila Soldo bilo bi to još kvalitetnije – rekao je nakon utakmice Vladimir Englman, trener Plamena.

Ulaskom u prvoligaško društvo požeške košarkašice su postale najbolja sportska ekipa grada, a ovim povijesnim rezultatom još su se učvrstile na mjestu najboljih u gradu, a u košarkaškom smislu i čitavoj Slavoniji i Baranji. Nadajmo se samo da će to prepoznati i neka nova vlast u gradu i uložiti još zaista mala financijska sredstva da se zadrži postojeća ekipa, ali i dodatno pojača za sljedeću sezonu. U rosteru su tek dvije djevojke izvana, Ivona Bogoje i Sandra Mandir koje bi bio sjajan posao zadržati, a onda uz još jednu ili maksimalno dvije kvalitetne igračice Požega može po prvi puta dobiti državnog prvaka!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI