Vlada danas raspisuje lokalne izbore

Izbori
(FOTO: SB Online)

13.04.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 3288

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske bi se trebaladonijeti odluka o raspisivanju lokalnih izbora, koji će se održati trećunedjelju u svibnju, dakle, 21.5.2017. Nakon odluke Vlade, Izbornopovjerenstvo će odrediti pravila i detalje izbora.

Birat će se sva tijela lokalne i područne samouprave, odnosnopredstavnici u Županijskoj skupštini, gradskim i općinskim vijećima te župan,gradonačelnici i načelnici.

Poznata je većina stranaka i nezavisnih lista u našojžupaniji koje će se natjecati ali ima i onih koji se još nisu izjasnili, tko,kako i s kime. Najvjerojatniji razlozi zbog čega se nisu mogle složiti listejest nemogućnost dogovora ili još u opće ne znaju što hoće.


Ne u namjeri da kritiziramo već samo izražavamo mišljenje,jer ako do sad ne znate s kime i kako, kako ćete voditi grad ili županiju, ilije u pitanju samo podjela fotelja.


No kako god bilo da bilo, trenutno aktualno stanje izgleda ovako:

HDZ je s koalicijskim partnerima spreman za županiju igradove.

SDP, ili nije spreman ili namjerno taji liste i kandidate,možda će biti poznati tek dva tjedna prije izbora. Za sada se u medijima neštoviše pojavljuje Bruno Horvat, što bi moglo značiti visoko mjesto na listi.

Živi zid nam je objavio da će ići i na većinu gradova iopćina te županiju, no o tome ćemo više doznati danas popodne kada očekujemoizjavu Ivana Vilibora Sinčića u Slavonskom Brodu.

MOST je velika nepoznanica, priča se da gospodin DraženPekčec ulazi u utrku za Požegu a dr. sc. Mirela Mezak Stastny za županiju kaonositelji lista, no službene potvrde nema, očito su razgovori još u tijeku.

Aktualno saznanje od HSP-AS-ovog Dražena Muljevića je najavada na Požegu ide s jakom i okupljenom desnicom te očekuju dobar rezultat.

Nino Smolčić je izjavio da se ne želi kandidirati, što jedefinitivno gubitak za Gradsko vijeće, dok je Miro Rašić pokrenuo svojukampanju na facebooku pod nazivom "Požega u srcu" i vjerojatno ćeopet zauzeti stolicu u novom sazivu Vijeća.

Novi izbor bit će, Kalićeva lista za grad i županiju.Umirovljeni brigadir Željko Kalić formirao je listu za županiju, gradove:Požega, Pleternica, Kutjevo, Pakrac i neke općine dok se, kako doznajemo, zaostale još uvijek pregovara a pregovori navodno idu u pozitivnom smjeru.

Kalić oko sebe okuplja i desni i lijevi centar pod nazivom"Nezavisni lista za bolji sutra". U narodu se priča da ta lista imavelike šanse osvojiti popriličan broj vijećnika pa čak i vlast u nekim mjestima.Program liste je jednostavan, jasan i svima razumljiv.

U nekim općinama se stvaraju još neke nezavisne liste kojećemo u narednim članarina pojedinačno predstaviti biračima, kako bi imali štoviše informacija te mogli izabrati najbolju opciju po vlastitom mišljenju.

Ovdje želimo u interesu demokracije istaknuti da je 034portal otvoren za sve stranke i sve nezavisne liste, i trudit ćemo izvještavatite predstaviti sve opcije. Čitatelji trebaju znati da mi kao portal živimo iplaćamo naše račune od zarade kao i svi ostali, zato će svi koji plaćaju svojupromidžbu imati naravno, prema visini plaćanja, veći medijski prostor, ali kakosmo već rekli unatoč tome popratit ćemo sve nezavisne liste i male stanke kakobi i oni imali prostor za predstavljanje svojih kandidata i programa.

Nemojte nas svrstavati, kao što je to bilo u prošlosti, uneke lijeve ili desne kutke, trudimo se biti objektivni i otvoriti se te pomoćisvima da predstave svoje ideje i vizije u cilju najboljeg izbora.

Od raspisivanja izbora krećemo s detaljnim predstavljanjemlista i kandidata te ćemo vas informirati o svim promjenama, podržite nas i unašim anketama koji kreću uskoro.

Hvala vam


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI