Održana prva utrka za Kup Hrvatske

Biciklizam
(FOTO: D. Budimlić)

13.04.2017. | D. Budimlić
Pregleda: 2424

U subotu 01. travnja u Premanturi kod Pule održala se utrka svjetskog kalendara , u kategoriji UCI-C1 "Kamenjak Rocky Trails" koji se je bodovao i za XCO Kup Hrvatske. Na utrci koja je bila jako dobro organizirana i posječena od svjetskih biciklista ukupno preko 400 natjecatelja nastupio je i požeški biciklist član BK Maraton Kreidlera iz Novog Marofa Mirko Budimlić u kategoriji Kadet. Staza je ove godine jako dobro bila pripremljena sastojala se od start lapa u dužini 2 km i kruga u dužini 3,7 km koja se proteže dio uz more, dio u šumi Kamenjak.

Staza je puna tehničkih dijelova , kratkih i dugih spusteva većinom prekrivena kamenom, a manjim dijelom zemljanom i pješćanom podlogom. U jakoj međunarodnoj konkurenciji Mirko je vozio tri kruga ukupno 13,1 km. Startajući iz prvoga reda Mirko je dobro krenuo u utrku i do prvoga uspona cca 800 m od starta dolazi vodeći u svojoj kategoriji sa prednosti od desetak metara ispred drugog plasiranog kolege iz kluba. Prolaskom kroz tehničku zonu prolazi kao petoplasirani natjecatelj, nakon prolaska tehničke zone dolazi do bušenja zadnje gume na oštrome kamenu, te je slijedećih 3 km trčao i gurao bicikl. Dolaskom do tehničke zone zamjenjuje zadnji kotač i nastavlja dalje sa utrkom, ali izgubljeno vrijeme nije bilo moguće više nadoknaditi, te se morao zadovoljiti sa 26 mjestom od ukupno startajućih 35 natjecatelja.

U nedjelju 02. travnja 2017. godine, vožen je 4. XCM "Kamenjak Rocky Trails" u UCI kalendaru kategorije C3. Prilika za najbolje vozače da osvoje vrijedne bodove. Maraton utrka prolazi područjem zaštićenog krajolika Kamenjaka koji je National Geographic svrstao u Top 10 destinacija na Mediteranu. Kategorija kadet koju vozi Mirko vozila je jedan krug u dužini od 22 km. Kao i prethodni dan Mirko dobro starta i vozi u grupi vodećih biciklista nakon prijeđenih 5 km vozeći kao treće plasirani, zajedno sa klubskim kolegom kreću u obilazak vodećeg natjecatelja iz Slovenije. U trenutku obilaska prvo plasiranog dolazi ponovno do bušenja, ali sada prednje gume, te je primoran 15 minuta trčati sa biciklom do tehničke zone gdje mijenja kotač i nastavlja dalje sa utrkom. Unatoč velikome naporu slijedeći dio staze tehnički je jako zahtijevan i ne uspijeva nadoknaditi izgubljeno vrijeme, te završava maraton kao 16 plasirani natjecatelj od 40 natjecatelja koji su startali.


Prošloga vikenda 09. travnja u Slavonskome brodu vozila se 1. utrka Slavonsko brdske biciklističke lige u Tvrđavi Brod. Staza je kružna dužine 4050 metara, a proteže se dio i kroz Tvrđavu te po travnatim površinana i nešto malo po asfaltnoj podlozi. U kategoriji kadet startao je ukupni prošlogodišnji prvak Slavonsko brdske biciklističke lige u kategoriji kadeta Mirko Budimlić. Vozio je ukupno tri kruga startajuči sa kolegama iz RH i BiH. Na početku utrke dolazi opet do tehničkih problema na biciklu ali ih brzo riješava i već u drugome krugu preuzima vodeće mjesto koje je zadržao do kraja utrke i time potvrdio prošlogodišnji ukupni rezultat u ovoj kategoriji. Nadamo se da su problemi sa biciklom gotovi jer slijedeću utrku koja se vozi u mjestu Grići u Sloveniji za Slovenski kup dolazi novi bicikl.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI