HDZ na županiju ide uz potporu HSS-a, HSU-a, HDSSB-a i HSLS-a

Predstavnici predizborne koalicije
(FOTO: I.V.)

12.04.2017. | I.V.
Pregleda: 14962

HDZ u Požeško-slavonskoj županiji, čini se, ne gubi vrijeme.Jutros je na konferenciji za medije predstavljena predizborna koalicijapredvođena HDZ-om a svoje mjesto u njoj su našli HSS, HSU, HDSSB i HSLS.

Još nisu poznati detalji liste, dakle, tko je i iz kojestranke na kojem mjestu no poznati su kandidati za župana i dožupane. AlojzTomašević će tako u utrku po još jedan mandat na mjestu župana zajedno skolegom Željkom Jakopovićem iz HSS-a kojemu je ipak ostavljeno mjesto dožupanadok će drugi zamjenik župana biti požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Sinergija je to, kako vjeruju, pobjede u prvom krugu izborana razini županije a ovdje predstavljena koalicija bi se mogla u velikom dijelupreslikati na jedinice lokalne samouprave, dakle, gradove i općine.





HSS-ov Željko Jakopović je istakao kako su do sada dobrosurađivali s HDZ-om te da postoji obostrani interes ravnomjernog razvoja svihgradova i općina. Naznačio je da je gospodarski program HDZ-a identičanprogramu HSS-a a to je da nositelji poljoprivredne proizvodnje moraju biti maliOPG-i a što, naravno, ne isključuje postojanje velikih sustava no treba voditiračuna oko raspodjele zemljišta domicijelnom stanovništvu.

HSS će županijsku listu imati samostalno računaju da ćeostvariti rezultat od dva do tri vijećnika.



HSU-ov Zvonko Čorak je naglasio kako je HSU čisto interesnastranka koja zastupa, ili pokušava zastupati 22 tisuće umirovljenika na područjuPožeško-slavonske županije te da im je cilj sudjelovati u vlasti kako bi umirovljenicimaomogućili što dostojanstveniji život. Svojim velikim životnim i radnimiskustvom nastojat će pomoći u radu izvršnih tijela a nastojat će biti suradniciu pravom smislu riječi. U svom izlaganju se nekoliko puta zahvalio HDZ-u što suim dopustili da budu dio njihove ekipe.

HDSSB-ova Josipa Miličević je istakla kako je HDSSB do sadaimao 19 vijećnika na području županije, što u županijskim, gradskim i općinskimvijećima. Kaže kako je projekt Slavonija potakao suradnju HDSSB-a i HDZ-a nadržavnoj razini što je dovelo i do proširenja suradnje na lokalnoj razini.Očekuje dobru suradnju jer, kako kaže, svima je cilj isti a to je povući štoviše sredstava u našu županiju.



HSLS-ov Danijel Majer je rekao da su protekle četiri godineimali dobru suradnju u Županijskoj skupštini a izvrsnu s županom Tomaševićem teda je njihova podrška primarno proizašla iz takve suradnje.

- S obzirom naozbiljnost kandidata ostalih stranaka i nezavisnih lista mislim da će to bitipobjeda u prvom krugu. Izbori su trošak i nadam se da do drugog kruga nećedoći. – rekao je HSLS-ov Danijel Majer.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI