12 milijuna kuna investicija - kreću radovi na izgradnji nasipa

Izgradnja nasipa u Pleternici
(FOTO: Pleternica.hr)

12.04.2017. | M.B./Pleternica.hr
Pregleda: 5153

Prije dva dana je u uredu gradonačenice održan sastanak na temu investicija Hrvatskih voda na pleterničkom području na kojem su nazočili Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela Sredna-Donja Sava, Gorazd Hafner, zamjenik direktora VGO-a za srednju i donju Savu i Miroslav Taborski, voditelj Vodno-gospodarske ispostave Orljava-Londža Hrvatskih voda u Požegi. Razgovaralo se o projektu rekonstrukcije pleterničke brane, projektu nasipa te uređenju korita rijeke Orljave od brane do željezničkog mosta ukupnog iznosa od 12 milijuna kuna.

Pleternička brana u rekonstrukciji je od prošle godine, nedavno je u rad puštena i mala hidroelektrana, a nakon rekostrukcije ulaznog kanala i postavljanja nove zapornice. U nastavku se planiraju radovi na završetku krune brane, rekonstrukciji zidova s lijeve i desne strane obale to uređenju slapišta. Paralelno s tim radovima izvodit će se i radovi uređenja obale oštećene u poplavama 2014. godine od brane od željezničkog mosta.

Najznačajniji projekt ide u realizaciju ovog proljeća. Radi se o projektu izgradnje nasipa od Pleternice uzvodno kojim bi se zaštitile kuće i gospodarski objekti naselja Pleternica i Gradac teško stradali u katastrofalnim poplavama 2014. godine.


- Zahvaljujem Hrvatskim vodama na osiguranju sredstava za ova tri kapitalna projekta od kojih je, naravno, za nas i naše građane najvažniji projekt nasipa. U Hrvatskim vodama je i projekt naše aglomeracije odnosno izgradnje pročistača i 40 kilometara duge kanalizacijske mreže vrijedan 146 milijuna kuna za kojeg uskoro očekujemo raspisivanje javnog natječaja - izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.Nakon sastanka obišlo se gradilište pleterničke brane.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI