12 milijuna kuna investicija - kreću radovi na izgradnji nasipa

Izgradnja nasipa u Pleternici
(FOTO: Pleternica.hr)

12.04.2017. | M.B./Pleternica.hr
Pregleda: 5137

Prije dva dana je u uredu gradonačenice održan sastanak na temu investicija Hrvatskih voda na pleterničkom području na kojem su nazočili Davorin Piha, direktor Vodnogospodarskog odjela Sredna-Donja Sava, Gorazd Hafner, zamjenik direktora VGO-a za srednju i donju Savu i Miroslav Taborski, voditelj Vodno-gospodarske ispostave Orljava-Londža Hrvatskih voda u Požegi. Razgovaralo se o projektu rekonstrukcije pleterničke brane, projektu nasipa te uređenju korita rijeke Orljave od brane do željezničkog mosta ukupnog iznosa od 12 milijuna kuna.

Pleternička brana u rekonstrukciji je od prošle godine, nedavno je u rad puštena i mala hidroelektrana, a nakon rekostrukcije ulaznog kanala i postavljanja nove zapornice. U nastavku se planiraju radovi na završetku krune brane, rekonstrukciji zidova s lijeve i desne strane obale to uređenju slapišta. Paralelno s tim radovima izvodit će se i radovi uređenja obale oštećene u poplavama 2014. godine od brane od željezničkog mosta.

Najznačajniji projekt ide u realizaciju ovog proljeća. Radi se o projektu izgradnje nasipa od Pleternice uzvodno kojim bi se zaštitile kuće i gospodarski objekti naselja Pleternica i Gradac teško stradali u katastrofalnim poplavama 2014. godine.


- Zahvaljujem Hrvatskim vodama na osiguranju sredstava za ova tri kapitalna projekta od kojih je, naravno, za nas i naše građane najvažniji projekt nasipa. U Hrvatskim vodama je i projekt naše aglomeracije odnosno izgradnje pročistača i 40 kilometara duge kanalizacijske mreže vrijedan 146 milijuna kuna za kojeg uskoro očekujemo raspisivanje javnog natječaja - izjavila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.Nakon sastanka obišlo se gradilište pleterničke brane.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI