Večeras svi u Grabrik, Plamene trebaju pomoć za čudo!

Plamene
(FOTO: M.J.)

12.04.2017. | M.J.
Pregleda: 3551

Stigao je dan za koji su najbolje sportašice Požege vrijedno radile još tamo od kolovoza kada su krenule s pripremama za A-1 ligu. Već do sada su napravile nevjerojatne stvari, ostvarile su nešto što još nikada nikomu nije pošlo za rukom u HR ženskoj košarci, kao novakinje u ligi plasirale su se među 4 najbolje ekipe u državi.

Da nije bilo puštene utakmice večerašnjih protivnica vjerujemo da bi Plamene igrale i finale, no niti ovako nije zabranjeno maštati i nadati se pobjedi i "čudu u Zlatnoj dolini". Objektivno, Medveščak je najbolja ženska košarkaška družina u Hrvatskoj, i objektivno, Plamen je uz Trešnjevku na drugom mjestu tog poretka. Velika prednost Medveščaka je puno šiti igrački kadar i bolja tjelesna priprema jer te djevojke igraju profesionalno košarku, dok Plamene uz nju moraju raditi svoje normalne poslove, što naravno automatski smanjuje mogućnost treniranja. Košarkaškim znanjem naše djevojke niti malo ne zaostaju za suparnicama, dapače..

E sada, u takvim utakmicama uvijek su moguća iznenađenja, za to je potrebno nekoliko stvari. Prije svega puno samopouzdanja u igri Plamenih, zatim prava podrška s tribina, svi koji smo se ikada bavili sportom jako dobro znamo koliko nekada znači aplauz, ali u ovom slučaju i zasluženi zvižduk gošćama, kao i uvijek u granicama sportskog, ali svojim određenim potezima su ga apsolutno zaslužili. Možda manje igračice a više vodstvo kluba.. Posljednji element potreban za pobjedu je i malo sportske sreće, da one lopte koje nekada znaju "iscuriti" iz koša našima uđu a Medveščaki doista "iscure".


Uz dobro popunjene tribine SD Tomislav Pirc sigurno Plamene mogu do senzacije, jer objektivno bi pobjeda protiv Medveščaka bila upravo to.


Sam ulazak u 4 najbolje ekipe udržavi je veliki uspjeh. U Zagrebu smo pokazali da se s njima može igrati i u srijedu očekujemo jednu odličnu utakmicu. Nadam se da ćemo imati bolju realizaciju iz vana za razliku od posljednje dvije utakmice, ako to bude tako šanse nam se povećavaju. Pozivamo sve koji mogu da dođu, pogledaju dobru košarku i budu naš šesti igrač. Ako svi damo sve od sebe možda je moguće i čudo u Požegi – najavljuje kapetanica Plamena Martina Lovrić.

Na žalost ovo je vrlo rijetka prilika da požeška publika može uživati u završnici državnog prvenstva u bilo kojem kolektivnom sportu. Naše košarkašice apsolutno zaslužuju veliku podršku, pa ako protivnice budu bolje, apsolutno i veliki aplauz za sve što su odradile u aktualnoj sezoni!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI