Jednoglasno usvojen prijedlog o promjeni imena Gradske bolnice Pakrac

Izvanredna sjednica
(FOTO: M.M.)

11.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4852

Iako smo nedavno pisali kako je održana zadnja sjednica Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije danas su se vijećnici ponovno okupili na izvanrednoj sjednici Županijske Skupštine Požeško - slavonske županije.

Na dnevnom redu našle su se dvije točke od kojih je prva bila suglasnost na odluku Upravnog vijeća Opće županijske bolnice Požega o promjeni naziva Opće županijske bolnice Požega, Podružnica Gradska bolnica Pakrac u naziv Opća županijska bolnica Požega, Podružnica Gradska bolnica Pakrac i bolnica Hrvatskih Veterana, a druga točka dnevnog reda bila je različito.

Na sjednici je prisustvovalo 22 vijećnika od 36 koji su jednoglasno usvojili prijedlog o promjeni naziva bolnice.









"Odlukom Vlade Republike Hrvatske 2013. godine odlučeno da Opća županijska bolnica u Požegi i pakračka budu spojene u jednu bolnicu, što nije bilo najsretnije rješenje.

Nakon tri i pol godine sanacije ipak je bolnica vraćena pod upravljanje Županije u traženju rješenja da bi učinili najsretnije rješenje u pitanju Grada Pakraca i Lipika, jer Pakračka bolnica je najveća humana bolnica s humanom operacijom u Domovinskom ratu." - rekao je župan Alojz Tomašević




"Kada sam svojedobno u teškim uvjetima preuzeo Županiju prvi od poteza bila je promjena vjetrova prema Pakracu pa sve do sada Požega snažno i ravnopravno prihvaća Pakrac što mi je drago da se nastavio kontinuitet.

2013. kada je pakračka bolnica zbog dugova, nedostatka liječničkog kadra, nemogućnosti dostizanja limita, brojnih sudskih sporova bila spremna za zatvaranje osobno sam se založio kako bi se spasila, te lobirajući svevremeno kako bi pomogao njenoj opstojnosti i zato ću obje ruke podići kada se bude donosila odluka da pakračka bolnica dobije status Veteranske bolnice. - rekao je saborski zastupnik Zdravko Ronko




Nakon čega se predsjednik vijeća Aladrović obratio Ronku rekavši kako se sa svime slaže i zahvaljuje na njegovom zalaganju ali da je bolnica bila pred zatvaranje misli da je pretjerano i nikako se ne slaže.




"Ovo dodavanje tri riječi u smislu bolnica Hrvatskih Vetera je jedan okvir da bi imali sliku kuda staviti. Braniteljska populacija je brojna, u njoj se umire sa 51,7 godina, u kojoj su brojni problemi s područja psihijatrije, fizikalne medicine, neurologije itd.

Te veteranske bolnice uz veteranske centre imat će u budućnosti veliku ulogu. Status se neće olako dodjeljivati, te se gledalo regionalno kako bi Hrvatska bila ravnomjerno pokrivena Veteranskim bolnicama." - zaključio je ravnatelj bolnice Glavić







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI