Potpisan ugovor o izgradnji Vile Zinke

Ptpisivanje ugovora
(FOTO: compas.com.hr)

11.04.2017. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 3265

Gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana i direktor tvrtke HM-PATRIA Marko Pezo potpisali su 10. travnja u Lipiku okvirni sporazum između Grada Lipika i tvrtke HM-PATRIA za izgradnju Vile Zinke u Lipiku ukupne vrijednosti 7,826 milijuna kuna, a temeljem tog sporazuma istog dana potpisan je i prvi ugovor o izvođenju radova vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Radovi kreću ubrzo, kako je najavljeno, od 24. travnja ove godine, s rokom izvođenja do prosinca 2017. kad bi objekt trebao biti podignut do prvog kata. Uz dogovor oko sitnih pojedinosti početka gradnje, potpisivanju ugovora bili su nazočni i predstavnici imenovanog nadzora, tvrtke SB Invest iz Slavonskog Broda.

Sredstva za ovaj prvi ugovor od 1,5 milijuna kuna (PDV uključen) u potpunosti su osigurana, na način kako smo ranije pisali, da je 600.000 kuna odobreno iz Ministarstva turizma dok je 900 tisuća kuna osigurano u proračunu Grada Lipika.

- Ovo možemo nazvati kao početak obnove jednog dijela urbanih vila u Ulici Marije Terezije, rekao je gradonačelnik Kasana te kako grad Lipik paralelno radi na obnovi više vila. - Kao preduvjet prvo nam predstoji rješavanje imovinsko pravnih odnosa i kupovina objekata, zatim radimo na izradi projektnih dokumentacija, kandidaturi na neki od natječaja i naposljetku je gradnja i opremanje i to je model koji koristimo kod obnove svih vila, ističe gradonačelnik Kasana te kako je u tom procesu uz Vilu Zinke kojoj kreće građenje, Vila Savić u procesu izrade projektne dokumentacije dok su kod Vile Mire u procesu njene kupovine.






Ovo je prvi ugovor kojim se djelomično ispunjava i okvirni sporazum temeljem kojeg će biti sklapani i drugi ugovori kad budu osigurana sredstva do konačnog iznosa od 7,826 milijuna kuna koji se odnosi na građevinski dio objekta dok se za opremanje izrađuje projekt interijera za koji je napravljena preliminarna muzeološka koncepcija.

Tvrtka HM-PATRIA iz Zagreba već je radila u Lipiku na rekonstrukciji i dogradnji Doma hrvatskih veterana te ima dobre reference, tako da je direktor Marko Pezo zahvalio što su prepoznati jer su i temeljem tog projekta pokazali kako mogu izvesti zahtjevne projekte, a nesumnjivo je takav i Vila Zinke. - Kao izvođaču drago mi je da gradovi ulažu u ovakve projekte i kako vidim da ih je u Lipiku sve više, rekao je Pezo.




- Vidi se pravac u kojem idemo, u Lipiku imamo posloženu logistiku od Grada Lipika i Lire gdje imamo snage i znanja napraviti projekte, pripremiti dokumentaciju, kandidirati ih te povući sredstva za njihovu realizaciju, zaključio je na kraju gradonačelnik Kasana.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI