Vodeći u ukupnom poretku i današnjim drugim mjestom Jaroš planira odvoziti sva Europska prvenstva

Matej Jaroš drugi na postolju na Villarama
(FOTO: M.M.)

09.04.2017. | M.M.
Pregleda: 8980

Danas je u Emovcima nedaleko Požege na stazi "Villare" održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u disciplini Motocross-a za sve kategorije; juniore, seniore, B ligu i veterane.



Lijep i sunčan dan privukao je oko 3 tisuće gledatelja. Unatoč tomu što su organizatori imali problema oko brzog sušenja staze i zalijevanja zadovoljni su svime.





Glavni vozač Požege bio je Matej Jaroš koji od ove godine vozi za novi tim "Kreator Racing MX Team" sa starim motorom koji je vozio prošle godine i koji će nakon današnje utrke definitivno na "stol". Jaroš je unatoč podjeli bodova s Kelavom 22 boda u prednosti.

"Danas nije baš najbolji dan za mene s tim da je prva utrka dobro krenula gdje sam nakon starta bio drugi ali sam se ubrzo probio na prvo mjesto i u prva dva kruga napravio prednost ispred Matije Kelave što sam uspio kontrolirati do kraja.

Druga utrka, odličan start ali u trećem krugu na jednom dijelu sam otišao previše unutarnje gdje je bilo malo previše zalito i precijenio sam situaciju. Nakon toga mi je prednji kraj proklizao i pao sam te me je Kelava prestigao. Krenuo sam za njim i na pola utrke sam čuo da mi motor proizvodi čudne zvukove i nije išao kako bi trebao.



U početku sam imao problema s motorom gdje mi je trošio ulje i prije samog starta smo sipali ulje kako bih mogao odvoziti do kraja utrku." - rekao je razočarani Matej Jaroš



Kelava i Jaroš u današnjoj utrci imaju isti broj bodova odosno 47 svaki ali domaći vozač je završio na drugom mjestu iako je u drugoj utrci osvojio holeshot.



Jaroš ima u planu odvoziti sve utrke Europskog prvenstva od koji je jedna na rasporedu za Uskrs u Danskoj te još nije odlučio s timom hoće li ići ili ne pošto mu je popravak motora upitan.

Uz Jaroša danas su u grupi seniora vozili i Filip Panđić koji je osvojio 4. mjesto, Mihael Pandžić s 8. mjestom i Leo Pandžić s 10. osvojenim mjestom.

U kategoriji Juniora MX 65 Antonio Blažeković osvojio je 4. mjesto, Enola Šamu 6. mjesto i Lea Vidaković 9. mjesto.

U B ligi Teo Pandžić u kategoriji B-Open osvojio je 3. mjesto sa 40 bodova dok je Krunoslav Ivanović završio na 9. mjestu.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI