Slaviji bod protiv Marsonije, Slavonija i Hajduk poraženi, Požega demantirala nagađanja

Požega - Dinamo Vidovci
(FOTO: Josipa Maslač)

09.04.2017. | M.M.
Pregleda: 5180

U subotu su svoje utakmice odigrali naši predstavnici u 3. HNL i MŽNL, te dva para u 1. ŽNL. Iz viših liga dolaze loše vijesti, tek je pleternička Slavija osvojila jedan bod dok su Slavonija i Hajduk doživjeli poraze.

Posebno bolan je Slavonijin kiks na domaćem terenu protiv BSK-a iz Bijelog Brda. Propustila je Slavonija potpuno se uključiti u borbu za naslov prvaka, naime lider Varaždin je remizirao u Oriovcu i mogli su Plavi doći na samo -2, a ovako su na 5 bodova zaostatka. Bila je to vrlo otvorena utakmica, i jedni i drugi su stvorili puno izglednih prilika, no gosti u prvom poluvremenu koriste svoje dvije i golovima Šimičića i Damjanovića imaju veliku prednost na odmoru. U nastavak Slavonija kreće još agresivnije, odigrala je vrlo dobrih 45 minuta no i gosti su se znalački branili, čak u posljednjih 25 minuta kada je Slavonija imala igrača više, a gosti su ostali i bez trenera Rupnika na klupi. Smanjila je slavonija na vrijeme preko Smojvira, no do kraja nije uspjela "ugurati" loptu u mrežu za barem bod.





Barem bod osvojila je Slavija u Slavonskom Brodu iako je mogla i do punog plijena. Ponajbolji igrač pleterničkog trećeligaša Vinko Ančurovski donio je prednost Kariokama u 16. minuti, no domaćin se u igru vraća golom Mišića u 38. iz kaznenog udarca. U nastavku ravnopravna igra u kojoj se Ančurovski mogao proslaviti, no u 60. Minuti je zapucao najbolju priliku. Bod u gostima je uvijek dobar, no Slavija mora krenuti skupljati bodove da se dokopa sredine ljestvice. Uskrskog vikenda igra se El clasico, Slavija – Slavonija u Pleternici.





Nevjerojatnu utakmicu odigrao je pakrački Hajduk u Jurjevcu. Dobar dio gledatelja još nije niti stigao na stadion a Hajduk je gubio 3:0! Nevjerojatnim greškama darivali su svoje domaćine koji su to majstorski iskoristili. U nastavku momčad trenera Trbare igra puno bolje, već do 70 minute vraćaju se u igru, golovima Kreneka i Kaurina dolaze na gol zaostatka, no nisu imali snage za potpuni povratak i doživjeli su minimalni poraz na teškom gostovanju.

U 1. ŽNL odigrana su 2 susreta, na Rekreaciji je Požega uvjerljivo slavila protiv Dinama i tako srušila priče mnogih teoretičara zavjere koji su bili uvjereni da će Požega pustiti Vidovčanim koji su u žestokoj borbi za ostanak. Na kraju su Podoljakovi momci u samo 5 minuta srušili goste golovima Marčetića, Lujića i Matanovića, a do odlaska na odmor kapetan Miro Lujić je još jednom zabio i riješio sve dvojbe ako su i postojale. U nastavku je Marić samo ublažio poraz Dinama koji će i nakon 14. kola biti na samom začelju i sve bliže padu u 2. ŽNL.




U Jakšiću identičan rezultat u korist domaćina protiv Lipika. No ono što se događalo na terenu bilo je podosta različito. Prvih 45 minuta gosti su bili bolja momčad, dominirali su i objektivno trebali voditi, no na kraju su bili na kraju zadovoljni i bodom. Povratnik nakon ozljede Paroubek igra sve bolje, u samom otvaranju donio je prednost Jakšiću, koju je sredinom prvog poluvremena anulirao Andričić. A onda trenuci koji su prelomili utakmicu. Ponovno je u glavnoj ulozi snažni napadač Jakšića koji je izborio slobodni udarac točno na liniji 16 metara, ali i isključenje gostujućeg stopera Šimunovića. Iz tog slobodnog udarca kapetan Jakšića zabija za 2:1, no taj gol je poprilično sporan. Naime sudac je dao znak za izvođenje slobodnog udarca prije nego je isključeni igrač napustio teren, no pogodak je priznat i jakšić je imao veliku prednost. Do kraja su znalački iskoristili prostor u obrani gostiju koji su zaigrali s trojicom u posljednjoj liniji i golovima Trohe i Jukića došli do uvjerljive i vrijedne pobjede.

Danas se igraju preostale 4 utakmice 1. ŽNL a sastaju se:

Trenkovo: Sloga – Papuk

Kaptol: Kaptol – Slaven

Buk: BSK – Croatia

Kutjevo: Kutjevo – Tim osvježenje


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI