Ivona Flam je kao mala primjetila poziv za slikanjem i crtanjem, a danas u tome uživa

Ivona Flam iz Osjeka
(FOTO: M.M.)

09.04.2017. | M.M.
Pregleda: 6187

Na nedavnoj 42. regionalnoj Domijadi učeničkih domova Slavonije koja je održana u Požegi imali smo priliku vidjeti radove učenika koji su se došli natjecati uz sportski dio i u izložbenom i kulturno dijelu te smo napravili kratak razgovor s Ivonom Flam iz učeničkog doma iz Osijeka koja se bavi slikanjem i crtanjem.

Ivona Flam je iz učeničkog doma iz Osijeka i pohađa Umjetničku školu u Osijeku, treći razred je slikarskog dizajnera.

"Kao mala primijetila sam nešto kod sebe što me je vuklo crtati i što sam bivala starija željela sam to razvijati pa sam upisala Umjetničku školu što se pokazalo dobrim u čemu danas uživam. Tu se se dodatno razvile moje sposobnosti, pokreti, preciznost i sve ostalo što ide uz slikanje i crtanje.


Ovo što sam izložila na ovoj "Domijadi" su moji primjerci radova koje sam skupljala tijekom ove godine za ovu prigodu." - rekla nam je Ivona Flam.





Ivona uz crteže radi i instalacije, a crteže većinom radi olovkom, ugljenom, uljem na platnu ili akrilom. Slike i crteži su joj prema predlošku, ali svi ti primjerci i fotografije po kojima radi su primjer nečega što voli i što u svakodnevnom životu govori.

"Ova slika je djevojka koju poznajem te sam vidjela njenu fotografiju na facebook-u i odlučila sam se okušati i nacrtati ju, a instalacija koju sam napravila predstavlja muku maturanata kroz koju prolaze u ovim trenutcima. Instalacija je napravljena kombiniranom tehnikom od kokica, novinskog papira koji je kaširan gdje taj čovjek od kokica izlazi iz vreće za smeće jer maturanti se u ovom trenutku tako osjećaju." - dodala je Ivona.







Za jednu instalaciju poput ove potrebno joj je bilo četiri dana po par sati s minimalno sredstava odnosno koristila je ono što je našla, a moguće je iskoristiti. Za jedan crtež potrebno joj je tjedan dana rada po dva sata.







Da se trud, upornost i želja isplate govori i to jer Ivona nakon srednjoškolskog školovanja planira upisati fakultet restauracije u Zagrebu ili u Slovačkoj, a mi joj želimo sreću i ispunjenje svih njenih želja i ciljeva.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI