20 godina čvrstog prijateljstva između sedam vatrogasnih društava i zajednica

20. godišnjica potpisivanja Povelje prijateljstva
(FOTO: M.B.)

08.04.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 5790

Već 20 godina traje prijateljstvo između veličkih vatrogasaca i vatrogasaca iz DVD-a Kutjevo, Slatina, San Marino- Novi Vinodolski,Vodice, Lobor i VZG Bakar. To je prijateljstvo "zapečaćeno" Poveljom koju su prije 20 godina potpisali predstavnici navednih DVD-a. Upravo danas su se na Koordinaciji prijateljstava našla i dva potpisnika povelje, Franjo Bujan iz Velike i Josip Pajić iz Vodica.






Danas su se u Velikoj našli predstavnici svih prijateljskih DVD-a na Sjednici predstavnika potpisnika Povelje na kojoj su iznosili svoja izvješća o radu i značajnim aktivnostima od zadnje sjednice koju su imali prošle godine u listopadu.




Osim vatrogasaca i predstavnika DVD-a, na sjednici su bili načelnik općine Velika Vlado Boban, zapovjednik DVD-a Lipik Tomislav Stokić te Josip Ugrin zamjenik zapovjednika JVP Požeško-slavonske županije koji je goste prijatelje upoznao s DVD-ima i JVP-ma diljem naše županije.



Josip Ugrin i Tomislav Stokić, koordinator za suradnju s vladom Tirola, upoznali su prijatelje vatrogasce s razvojem vatrogastva na području VZŽ Požeško-slavonske u sklopu suradnje sa vladom austrijske pokrajine Tirol od kojih DVD-i u našoj županiji često dobivaju donacije vozila i sprave koje su im prijeko potrebne za adekvatan rad.



"Prije 20 godina potpisana je Povelja prijateljstva između sedam društava i vatrogasnih zajednica. Svake godine se nalazimo na proljetnom i jesenskom dijelu prijateljstva gdje razmjenimo svoja iskustva, družimo se te uvijek odradimo i neka stručna predavanja. Svake godine se sjednica održava kod nekog drugog vatrogasnog društva. Ovaj dio danas je više radni, a svečaniji dio planiramo za jesensko druženje gdje imamo sportski dio u kojem se natječemo u nekim vatrogasnim disciplinama", rekao je za kraj predsjednik DVD-a Velika Ante Adžić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI