Ante Poljaković: ¨Sviđa mi se boks i planiram nastaviti trenirati, želim postići veća dostignuća¨

Ante Poljaković
(FOTO: Privatna kolekcija)

08.04.2017. | A.I.
Pregleda: 5190

Ante Poljaković dolazi iz Požege, učenik je 5-og razreda, a ono čime se počeo baviti i u čemu se vidi i kad odraste je boks. Kako kaže uvijek je gledao na TV-u borbe i pomislio je kako bi i on mogao probati. Trenira u Gracianu, a trener mu je Željko Krpan.



O tome koliko često trenira, te koja oprema je potrebna rekao je sljedeće: " Na treninge dolazimo normalno obučeni, a kada je natjecanje tada imamo posebnu opremu. Imamo kacigu, rukavice, gumu za zube. Treniram svaki dan u tjednu po sat vremena, odnosno 5 dana, vikend imamo za odmor. Uvijek se na početku zagrijavamo, a imamo poseban program po kojem radimo i tek kad završimo taj program u dva tjedna ide boks i završetak je razgibavanje".





"Ja sam u kategoriji mlađi kadet do 43 kilograma, a ovim sportom odnosno boksom se bavim tek 2 mjeseca, ali i trener i ja smo zadovoljni kako mi ide. Već sam bio na natjecanjima, a u Zadru na prvenstvu Hrvatske osvojio sam drugo mjesto"- kaže Ante.



Prije natjecanja se obavlja vaganje, pa ako netko prijeđe određenu kilažu u Antinom slučaju (do 43kg), ako si teži od 43kg onda do meča treba izgubiti višak. " Ja sam prije jednog natjecanja bio malo teži pa sam morao trčati i puno deka i plahti na sebe staviti da se oznojim i da taj višak skinem. Nemam neku posebnu prehranu,ali dva dana prije natjecanja moramo paziti i imati posebnu prehranu, a od pića je voda ipak najbolja"- kaže Ante.

Ante je tek na početku, ali kako kaže želja mu je nastaviti trenirati te ostvariti što više uspjeha i napredovati. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI