U Požegi se održava Domijada, smotra kulture i sporta učenika i učeničkih domova Slavonije

42. regionalna Domijada učeničkid domova Slavonije
(FOTO: M.M.)

07.04.2017. | M.M.
Pregleda: 8362

Danas se u Požegi održava 42. regionalna Domijada, smorta kulture i sporta učenika i učeničkih domova Slavonije iz Osijeka, Vukovara, Pakraca i Požege u organizaciji Đačkog doma Požega.




Prva Domijada rodila se prije 42 godine u Zagrebu i od tada je od sportskih susreta srednjoškolskih đačkih domova prerasla u manifestaciju koja uključuje i stvaralaštva iz kulture te se u ovu manifestaciju uključuju svi đački domovi Republike Hrvatske.






"Đački dom Požega danas je domaćin 42. Regionalne Domijade Slavonije i sa zadovoljstvom mogu reći da smo uložili veliki trud da ovo natjecanje i smotra u sportu i kulturi odradi se na najvišem nivou.

Na ovoj Domijadi učenici će prikazati sve ono što su radili tokom cijele godine, a najbolji će ići na Državno natjecanje u Rovinj. Učenici se natječu u izložbi svojih kulturinih radova te u sportovima nogomet, košarka, odbojka, badminton, stolni tenis i šah.

Na ovoj domijadi je 360 sudionika što govori da naši domovi u Slavoniji rade te imaju šta pokazati na kulturnim i sportskim natjecanjima." - rekao je ravnatelj Đačkog doma Požega Josip Matuha




42. regionalnu Domijadu učeničkih domova Slavonije otvorio je župan požeško slavonski Alojz Tomašević .

"Danas gledajući vas ovdje koji ste stigli iz dvije županije nama bratske i prijateljske u našu središnju županiju Slavonije gdje u vama vidimo žar, ljubav , borbu, želju, napredak i sve ono što sami mladi ljudi mogu željeti i spremni natjecati se danas, prenijeti i ponijeti zastavu svojega doma , a isto tako vratiti se kući sa pobjedama.

Danas se najtečete u kulturi i sportu te je i jedno i drugo važno jer se bez jednoga i drugog ne može. Stoga vas molim da svi vi koji će te ići na fakultete predstavljati sebe i svoja mjesta nemojte dozvoliti nekome da s vama upravlja koji reći da je tamo negdje u bilo kojem djelu Europe ili svijeta bolje živjeti. Nastavite se razvijati, učite i vaša znanja ostavite u Slavoniji i Republici Hrvatskoj stoga otvaram 42. Domijadu vas prijatelja iz naše prelijepe Slavonije i Baranje." - rekao je župan Alojz Tomašević



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI