Pakrac ima deset zahtjeva

Gavrinica u Pakracu
(FOTO: Pakrački list)

06.04.2017. | Pakrački list
Pregleda: 4552

Požegi je u utorak boravio Goran Marić, ministar državne imovine sastavši se pri tom sa čelništvom Županije, ali i svim gradonačelnicima i općinskim načelnicima.

Kako nas je izvijestila pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević, ona je ministra upoznala s deset  nekretnina u vlasništvu RH na području Grada Pakraca za koje ima interes Grad. Riječ je o objektu na Gavrinici  (predratnoj birtiji) koja bi ubuduće trebala služiti kao sjedište MO Pakrac Jug,  zatim dio zgrade "Čirinović" u kojoj je sjedište mjesnih odbora Pakrac Centar i Sjever, ruševini u središtu Badljevine (nekadašnja zadruga) te mjesnim domovima u Velikom Banovcu i Donjoj Obriježi. Ostalo su neizgrađene  parcele potrebne za proširivanje različitih postojećih gradskih sadržaja kao što je nekoliko katastarskih čestica istočno od sadašnje poduzetnički zone u Šokačkim Kusonjama,  nekoliko čestica u sklopu budućeg sportsko- rekreacijskog centra na Jugu Pakraca, dvije čestice potrebne za proširivanje skijaške staze na Omanovcu, potom čestica na Praulji iza zgrade "pedagoške akademije" gdje bi se trebalo postaviti dječje igralište, te jedna manja čestica u Badljevini.

Dio tih zahtjeva je u postupku rješavanja i najprije se može očekivati rješenje za domove u Banovcu, odnosno Obriježi.  Dio zahtjeva treba dopunit dokumentacijom, a kod nekih je uopće i sporno vlasništvo, odnosno nadležnost jer je moguće da je u međuvremenu došlo do promjena vlasništva, izvijestila je gradonačelnica Blažević o svojoj jučerašnjoj aktivnosti.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI