Festival maetematike- Vallis aurea mathematicorum

Festival matematike
(FOTO: 034 portal)

03.04.2017. | Ž.Ž.
Pregleda: 5263

Katolička osnovna škola u Požegi i ove godine organizira Festival matematike pod nazivom Vallis aurea mathematicorum.

Festival će se održati 7. travnja 2017. u prostorijama Katoličke osnovne škole, pod vodstvom Josipa Blagojevića, prof. matematike. Festival se sastoji od ekipnog i pojedinačnog dijela natjecanja u rješavanju matematičkih zadataka te izložbe matematičkih plakata, ali isto tako i kvalitetno i dobro osmišljenog zajedničkog druženja učenika i učitelja škola s područja naše županije. S ponosom možemo ustvrditi kako je prošle godine na 1. Festivalu matematike u organizaciji Katoličke osnovne škole sudjelovalo 113 učenika iz cijele županije.

I ove godine škole sudionice su OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ "Mladost" iz Jakšića, OŠ Vilima Korajca iz Kaptola, OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice, OŠ Julija Kempfa iz Požege te OŠ "Dobriša Cesarić" iz Požege. Upoznati smo da nam se ove godine priključuje i OŠ "Vladimir Nazor" iz Trenkova, dok se zaprimaju još i mnogi drugi upiti oko mogućeg sudjelovanja. Ukupan broj sudionika bit će oko 250 učenika.


Manifestacija ovog tipa uvelike doprinosi razvoju intelektualnih sposobnosti učenika, pojačava suradnju i razmjenu znanja među školama i učenicima te primjetno obogaćuje obrazovni život našeg kraja. Natjecanje će se održati u 7 različitih kategorija (2 ekipno, 4 pojedinačno te izložba plakata), te je za svakog sudionika osiguran doručak, ručak i nagrada.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI